Cayenne Turbo S E-Hybrid je najmočnejši in najhitrejši Cayenne vseh časov. Sistemska moč v višini 500 kW (680 KM) in navor 900 Nm jamčita pospešek od 0 do 100 km/h v 3,8 sekunde in najvišjo hitrost 295 km/h. Skupek številnih inovativnih in večinoma serijskih sistemov podvozja mu poleg tega omogoča popolno harmonijo okretnosti športnega avtomobila, udobja na daljših potovanjih in terenskih zmogljivosti.

Na švedskem dirkališču Gotland, na neuradnem rekordnem krogu, se je novi vrhunski Cayenne dokazoval na različnih podlagah. Dirkalna steza na severu istoimenskega otoka v Baltiku ni popolnoma asfaltirana: medtem ko je 3,2 kilometra dolg odsek že v obratovanju, preostalih 4,2 kilometra proge, ki bo dokončana do konca leta 2021, zaenkrat pokriva makadam. Pri snemanju videoposnetka je bila kombinirana vožnja po dirkalni stezi in po makadamu. Nemški dirkač in televizijski moderator Tim Schrick je skupno 7,4 kilometra dolgo progo prevozil v 3:51 minute (izmerjeno ročno).

Cayenne Turbo S E-Hybrid je serijsko opremljen s številnimi sistemi podvozja, ki so namenjeni zmogljivosti. Hkrati povečujejo varnost med vožnjo in udobje. Samo krmiljenje zadnje preme je za vrhunski model treba naročiti posebej.