Odkar je začel Citroen sprejemati naročila za novi, mali 100% električni Ami izključno na spletu (store.citroen.fr/ami) je z inovativnim dizajnom, dostopnostjo in enostavnostjo uporabe osvojil že več kot 1000 kupcev. Z drzno strategijo “Ami ❤️ Pariz” zavzema ulice francoske prestolnice in se že ozira tudi po večjih mestih sosednjih držav. Začenja v Parizu, zasnovan za mesto in njegove prebivalce.

Predstavlja se v 20 različnih barvnih kombinacijah, po navdihu Parižanov iz 20 mestnih okrožij: od Pigalla, Montmartra, preko okrožja Belleville,  Saint-Germain des Prés, do le Marais… Preko flote Free2Move v sredini tega meseca vstopa tudi v mestni »car sharing«, kot del mestnega projekta Ami Loves Paris.

Dvosedežni, ultra kompaktni in enostavno vodljivi ima vse možnosti, da se hitro vključi v mestni promet. Poleg tega, ga lahko po francoski zakonodaji vozijo tudi najstniki z vozniškim dovoljenjem od 14 let naprej.

Citroen Ami je opremljen z baterijo 5,5 kWh, ki se lahko preko domače vtičnice 220 V, napolni v 3 urah. Z lahko strukturo štiricikla in elektromotorjem brez sklopke doseže največ 45 km/h. BL/CITROEN/