Countach LPI 800-4, ki ga je Lamborghini premierno predstavil ta konec tedna v kalifornijskem The Quail, predstavlja omejeno izdajo ob 50.letnici istoimenskega modela 21.stoletja.  The Quail, A Motorsports Gathering za ljubitelje avtomobilskega športa in zbiratelje z vsega sveta že osemnajsto leto zapored zagotovil neprimerljivo in ekskluzivno izkušnjo, da bi uživali v redkih zbirkah vrhunskih avtomobilov in motornih koles v zelenem hotelskem okolju prestižnega The Quail Lodge & Golf Klub, v kalifornijskem mestu Carmel.

Countach nove, omejene izdaje temelji na samonosni karoseriji pretežno iz ogljikovih vlaken, kar mu zagotavlja optimalno razmerje med nizko maso 1595 kilogramov in izjemno torzijsko togost sorazmerno z močjo motorja: 1,95 kg/KM.

Countach LPI 800-4 z največjo kombinirano močjo (zaokroženo v oznaki na 800) od pogonskega agregata (780 cv) in elektromotorja (34 cv) do stalnega štirikolesnega pogona se  0 -100 km/h odzove v samo 2,8 sekunde, 0-200 km/h v 8,6 sekunde in doseže največjo hitrost 355 km/h. Countach LPI 800-4 se je v Kaliforniji predstavil v izbrani beli barvi Bianco Siderale, ki vsebuje kanček biserno modre barve in spominja na osebni Countach LP 400 S Ferruccia Lamborghinija, skupaj z notranjostjo iz rdeče-črnega usnja.