Dacia Jogger z vlogo četrtega stebra strategije izdelkov znamke Dacia kaže nov pristop do družinskega, tudi sedemsedežnega. Predstavlja del načrta prenove celotne palete znamke Dacia, ki jo bosta do leta 2025 dopolnila še dva nova modela.

Novi vsestranski družinski avtomobil Jogger združuje najboljše lastnosti iz vsake v tem primeru za Dacio pomembne kategorije: dolžino kombi avtomobila, notranjost enoprostorca in videz športnega terenca po zgledu Dusterja. Želi ponuditi tudi najboljše razmerje med ceno in prostornostjo ter vsestransko uporabnostjo avtomobila tega razreda.

S kratkim in hkrati mednarodno prepoznavnim imenom ustvarja vtis vsestransko uporabnega družinskega avtomobila, tudi za občasen pobeg v naravo. Z medosno razdaljo 2,9 metra, višino nad sedeži 912 mm in navpičnim zadnjim delom (pokončne luči, široka vrata nizek prag prtljažnika) prispevajo k prostorni notranjosti in velikosti prtljažnika. Večja dolžina zadnjih vrat in nagib zadnjega okna (40 mm) olajšujeta dostop do sedežev zadaj. S skupno dolžino 4,55 metra je Dacia Jogger najdaljši avtomobil znamke Dacia.

Dacia Jogger na izbiro z dvema motorjema: povsem novim bencinskim motorjem TCe 110 in motorjem na bencin in avtoplin ECO-G 100. Dacia je edini proizvajalec avtomobilov s celovito ponudbo osebnih avtomobilov z motorji z oznako ECO-G, ki so prilagojeni uporabi tako bencina kot avtoplina (LPG). V letu 2023 bo ponudbo motorjev dopolnil hibridni pogonski sklop. Dacia Jogger ostaja cenovno najbolj dostopen sedemsedežnik s hibridnim pogonom na trgu.

Prva naročila za proizvodnjo bodo začeli sprejemati predvidoma novembra 2021 za približno 30 pretežno evropskih držav, med njimi tudi Turčijo in Izrael. Dacio Jogger lahko v prodajnih salonih pričakujemo od februarja 2022 naprej (odvisno od države).