Nekaj ​​ur pred uradno predstavitvijo so se na spletu pojavile prve fotografije novega modela Renault Mégane E-Tech, električnega crossoverja, ki bo v prodaji prihodnje leto. Razmerja so podobna “bratrancu” Nissan Ariya, s katerim deli platformo CMF-EV in električni pogon. Za sprednji del so značilni tanki vodoravni LED žarometi, poravnani s karoserijo, v središču pa je nova znamka francoske hiše. Posebne so valovite dnevne luči LED, ki se ponovno pridružijo odbijaču. Stranska črta je tudi račun vratnih kljuk, skritim v vratih in velikimi aluminijastimi platišči skladna z rahlo nagnjeno strešno linijo.

Notranjost vozila Renault Mégane E-Tech Electric je tehnološka in polna velikih zaslonov. Armaturna plošča je sestavljena iz LCD-ja in multimedijskega sistema z navpično razvitim zaslonom na dotik. Pod njim so gumbi za upravljanje klimatske naprave. Izstopa tudi oblika tri-krakega volana, z ravnim spodnjim delom.

Renault Mégane E-Tech Electric naj bi bil po prvih neuradnih informacijah sprva na voljo z dvema stopnjama moči: 40 in 60 kW. Slednja zagotavlja doseg 470 km. Ni še jasno, ali bo na voljo tudi vrhunska različica s štirikolesnim pogonom, tako kot v primeru Nissana Ariya Zagotavlja mu 389 KM in 600 Nm navora v kombinaciji z baterijo 90 kW. Ta omogoča do 580 km avtonomije in odličen pospešek od 0 -100 v 5,1 sekunde.