Električni Fiat 500, zasnovan in izdelan v Torinu, je trenutno naprodaj v 38 državah in štirih različnih geografskih območjih, in sicer v Evropi, Latinski Ameriki, na Bližnjem vzhodu in Japonskem. Uspeh tega modela dodatno poudarja 30 mednarodnih nagrad tako splošne javnosti kot tudi strokovnih krogov iz devetih držav. V prvi polovici leta 2022 je električni Fiat 500 na tretjem mestu po prodaji električnih vozil v Evropi, vodilni na trgu električnih avtomobilov v Nemčiji in Italiji ter med najuspešnejšimi v Franciji in Španiji.

FIAT je na svoji poti v bližnjo prihodnosti vse večjega osredotočanja na zeleno predelavo sklenil pospešiti svojo strategijo elektrifikacije. Globalna znamka ima trenutno celoten nabor elektrificiranih modelov v Evropi, z letom 2024 pa napovedujejo, da bodo vsi novi modeli električni. Leta 2027 bo ponudba vozil znamke FIAT v Evropi postala v celoti elektrificirana.

Pred kratkim je Fiat objavil dva nova videa z »zelenim« ambasadorjem Leonardom DiCapriem v glavni vlogi, ki pripovedujeta o tem, kako je lahko zaveza trajnostni prihodnosti tudi zabavna in pametna: ogledate si ju lahko na povezavah »Evergreen« in »The Stick«.