Ford bo v Evropo pripeljal tudi svojega kultnega terenca. Štirivratni Bronco s stalnim pogonom 4×4 in nadgrajen s pametnimi tehnologijami omogoča ekstremne terenske vožnje. Voznik lahko praktično zapelje kamorkoli. Bronco bo v strogo omejenem številu od konca leta 2023 na voljo na izbranih evropskih trgih, kjer poteka promet po desnem voznem pasu.

V prepoznavni zunanjosti in notranjosti se čuti navdih legendarnih predhodnikov, med katere sodi tudi izvirni Bronco iz leta 1966. Čvrst videz in robustne zmogljivosti povzema po pickupu serije F za ameriški trg, športen pečat pa po Mustangu. Ford je tako ustvaril športnega terenca z edinstvenim slogom in pristnim občutkom za pustolovščine.

Bronco je vzdevek ‘G.O.A.T.’ (Goes Over Any Type of Terrain – premaga vse vrste terenov) dobil na osnovi dovršenega sistema štirikolesnega pogona in inovativnih, pustolovsko osredotočenih tehnologij. Predvsem gre za Trail Control, in izbiro sedmih voznih načinov. Zahvaljujoč inteligentnim pogonskim tehnologijam je Bronco dostopen tako novopečenim pustolovcem kot izkušenim voznikom terenskih vozil.

 

 

Vsestranske zmogljivosti temeljijo na Terrain Management System s preprosto izbiro načina glede na določene razmere. Poleg načinov za cestno vožnjo, kot so Normal, Eco, Sport in Slippery (spolzko), so na voljo tudi posebni terenski načini G.O.A.T., kot so Mud/Ruts (blato/kolovoz), Sand (pesek) in dirkaško navdihnjen način Baja, pri čemer vsak način optimizira dušilno loputo, prestavne točke menjalnika in odzivnost volana glede na okolje.

Bronco ima na voljo tudi dvostopenjski elektronski reduktor, ki omogoča vklop med vožnjo, ali dvostopenjski elektromehanski reduktor s samodejnim načinom. Sistem glede na razmere nemoteno preklaplja med dvo- in štirikolesnim pogonom. Zapora zadnjega diferenciala je del serijske opreme, na voljo pa sta še zapora sprednjega diferenciala in sistem za odklop sprednjega prečnega stabilizatorja, ki zagotavljata maksimalno gibljivost v najzahtevnejših razmerah.

Vsestranski Bronco, ki so ga od vsega začetka razvijali z mislijo na pustolovščine, že v sklopu serijske opreme ponuja edinstvene funkcije, dodajajo uradni viri. To so snemljive plošče, vgrajene pritrdilne točke, posebej zasnovane za dodatno opremo, in materiali, ki omogočajo preprosto čiščenje. Kupci Bronca lahko izbirajo med široko paleto s strani Forda odobrene dodatne opreme, zasnovane za brezhibno vgradnjo in maksimalno personalizacijo za različne avanturistične dejavnosti.

Bronco ima snemljivo trdno streho s stropno oblogo, ki zagotavlja zvočno izolacijo in udobno vožnjo po cestah. Trdno streho je možno ločiti v štiri plošče, sprednji plošči pa je možno za večjo prilagodljivost shraniti v vgrajeni namenski torbi. Vsa vrata je mogoče posamič v celoti odstraniti3 z enim samim orodjem in v samo osmih minutah, kar zagotavlja popolno svobodo na svežem zraku ter še boljšo vidljivost na terenu.

Odkar so leta 1966 v ZDA na trg poslali prvi primerek, je Bronco predstavljal največjo svobodo, zabavo in zmogljivosti na prostem. Ford je leta 2020 po 25 letih odsotnosti v Severni Ameriki ponovno uvedel kultnega Bronca, pri čemer je ostal zvest izvirnim genom, hkrati pa je poskrbel za povsem nove, inovativne funkcije, ki omogočajo pristno terensko funkcionalnost. Zdaj bo Bronco na voljo tudi v Evropi, in sicer v strogo omejenem številu za navdušence, ki znajo uživati na prostem.