Ford Capri se kot legendarni model vrača v povsem električni obliki. Razen imena in rahlo nagnjene strehe proti zadku ni pravzaprav nič več tako kot je bilo prej. Zdaj gre za kupejevski SUV, ki v novo obdobje električnih vozil vnaša posebno dušo, združuje športne pospeške, doseg več kot 620 km, hitro polnjenje in več kot 570 litrov prtljažnega prostora. Ali ni to popoln avto za pobeg? Tako pri Fordu sprašujejo ljubitelje in bodoče uporabnike in pričakujejo v celoti pritrdilen odgovor.

Originalni Capri je bil kultna klasika, novi električni Capri pa predstavlja naslednjo stopnjo evolucije. Noben drug družinski avto gnan z elektriko nima takšnih korenin.

Novi Capri ponuja številne napredne funkcije. Z barvo Vivid Yellow bodo voznik in tudi potniki zagotovo izstopali, voznikov sedež z masažno funkcijo je del serijske opreme, zaslon na dotik pa se lahko pomakne in razkrije skriti predal.

Capri naj bi se odlično obnesel tako na avtocestah kot v mestnem prometu, z enostavnim pritiskom na stikalo pa so na voljo funkcije, kot so samodejna menjava voznega pasu in opozarjanje na kolesarje ob odpiranju vrat.

Novi Ford Capri je združitev preteklosti in prihodnosti v radikalno zasnovanem električnem vozilu. Kdo ve, če je v to popolnoma prepričan tudi kontroverzni Eric Cantona, kot kaže ambasador novega Caprija.