Pretekli teden se je ob 110. obletnici znamke zaključila deseta epizoda serije »Storie Alfa Romeo«. V ospredju sta bila modela, ki poosebljata 110 let elegance in tehnološke odličnosti in ju označuje izraz »Made in Italy«.  Giulia in Stelvio sta v duhu »stare šole« popolna predstavnika »mehanike čustev« – projekta, ki voznika vedno postavlja v središče izjemne vozne izkušnje. Italijani pojasnjujejo, da gre za pristop »od zgoraj navzdol«, zato sta modela Giulia in Stelvio razvita na osnovi ekskluzivnih različic Quadrifoglio. Izvrstna zmogljivost je del genske zasnove obeh modelov, ki sta v različicah Quadrifoglio postavila rekorde v svojih kategorijah na dirkališču Nürburgring.  Že ob svoji predstavitvi je prvo SUV vozilo znamke Alfa Romeo postalo najhitrejše SUV vozilo v zgodovini. Rekordi proge so del celotne zgodbe: Giulia in Stelvio sta modela Alfa Romeo z največ nagradami do sedaj.

V novih različicah modelov Giulia in Stelvio se osredotočajo na udobje in značilno italijansko strast do življenja. Notranjost obeh avtomobilov stavi na glavno novost – informacijsko-razvedrilni sistem z 8,8-palčnim zaslonom na dotik s preprosto uporabo. Ponudbo telematske komunikacije dopolnjujejo storitve Mopar za oddaljeno upravljanje avtomobila. Inovacije na področju voznih tehnologij so postale še bolj pomembne. Novi sistem ADAS (Advanced Driving Assistance Systems) označuje prehod s prve na drugo raven avtonomije. Sistemi obveščajo voznika, ob tem pa se po potrebi aktivirajo in izboljšajo varnost vozila.

170 mednarodnih naslovov specializiranih revij in ostalih medijev, ki so jih izglasovale žirije strokovnjakov ali neposredni uporabniki, tako za inovacije kot slog. Začelo se je z nagrado »Evropska karoserija leta 2016« in nadaljevalo z rastočo zbirko nagrad z različnih področij. Pri Alfa Romeo s ponosom utemeljujejo, da gre za : »zmogljiv avtomobil, k sei ga lahko vozi vsak dan«.