V najsodobnejšem nakupovalnem središču v Sloveniji – v ljubljanski Aleji –  je odprl vrata prvi  je svoja vrata odprl ID. Hub, center mobilne prihodnosti Volkswagen. Gre za prvi avtomobilski center v Sloveniji, ki je odprl svoja vrata znotraj nakupovalnega središča. Arhitekturno zasnovan po najsodobnejših smernicah znamke Volkswagen nakazuje najnovejšo ureditev Volkswagnovih prodajnih mest.

ID.3 Hub predstavlja še en korak do nevtralne bilance CO2, ki se jo koncern Volkswagen zavezuje doseči do leta 2050. Center ima namen ozaveščati javnost o dosegljivosti, ekonomičnosti, praktičnosti in tehnološki naprednosti električnih vozil Volkswagen. Dobrodošli so vsi, ki električne mobilnosti še ne poznajo oz. se z njo šele začenjajo spoznavati, do tistih, ki že resno razmišljajo o nakupu električnega vozila.

Blagovna znamka MOON bo zasebnim in poslovnim strankam na voljo celostna ponudba, ki obsega vse od stenskih polnilnih postaj vključno s hranilnikom električne energije in fotovoltaičnim sistemom do postaj za hitro polnjenje. Tako bomo v centru ID. Hub strankam ponudili vse na enem mestu, kar zadeva električne mobilnosti.

Volkswagen ID.3, ki je bil še na poti in mu na otvoritev ni uspelo priti, pričakujemo v prihodnjih dneh. Z njim se v svetu električne mobilnosti začenja nova, dinamična doba. Vse do njegovega prihoda v Slovenijo, v začetku septembra, pa si bodo obiskovalci centra tehnologijo prihodnosti lahko ogledali preko posebnih eksponatov. Pogledali bodo lahko v notranjost vozila ID.3, spoznali družino ID. Family ali pa se navdušili nad prednostmi, ki jih prinaša Head-up Display oz. projicirni zaslon z obogateno resničnostjo.

Kontingent vozil ID.3 1ST iz ekskluzivne posebne serije je zaradi velikega zanimanja v Sloveniji že razprodan. Kdor je prvo količino zamudil se lahko vpiše na čakalni seznam e-novic ID. In tako bo obveščen, v kolikor se bo katera od rezervacij ponovno sprostila. Pri vseh treh možnih velikostih baterije za ID.3 – kapaciteta 45 kWh, 58 kWh ali 77 kWh – praviloma zlahka zadostuje eno polnjenje. ID.3 skladno z novim standardom WLTP omogoča dosege od pribl. 330 do več kot 550 km ‒ odvisno od velikosti baterije in karoserijske izvedbe vozila. Začetna cena je 30.800 evrov brez subvencij.

Zato pa se je prvič v Ljubljani in s tem v Sloveniji odkril prvi Volkswagnov kompaktni športni terenec s platneno streho, ki ne sprejema nobenih omejitev nad glavo in suvereno gleda v letošnje poletje. Novi T-Roc Cabriolet smo podrobneje že predstavili. Volkswagen je ob tem razkril tudi cene: T-Roc Cabriolet Style 1.0 TSI 85 kW/115 KM 28.078 in 1,5l TSI 110 kW/150 KM ACT R-Line 33.723 evrov.