Z montažnih linij tovarne v Melfiju v južni Italiji je konec minulega tedna zapeljal petstotisoči avtomobil Fiat 500X, vodilni v svojem segmentu v Italiji. Od prihoda na trg leta 2014 pa je stalno med najboljših deset na evropskem trgu.

Nov mejnik je postavil 500X izdelan v posebni seriji “120th”, opremljen z 1,3-litrskim turbo motorjem FireFly s 112 kW (150 KM) in samodejnim menjalnikom DCT z dvojno sklopko. 500X 120th posebne serije je bil javnosti premierno predstavljen na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi, v počastitev 120. obletnice blagovne znamke Fiat.

Proizvodni obrat FCA v Melfiju, je eden izmed najbolj inovativnih avtomobilskih tovarn na svetu, Tu izdelujejo modela Fiat 500X in Jeep Renegade, namenjena izvozu v več kot 100 držav po vsem svetu. V 25 letih obratovanja se je tovarna FCA v Melfiju osredotočila na proizvodnjo visoko kakovostnih izdelkov z optimalno učinkovitostjo proizvodnih procesov, zaradi motiviranja in usposabljanja visoko usposobljenih delavcev na svoji akademiji predstavlja za Fiat pravi dragulj v svoji panogi.