Novi Kia EV6 z dolgim doseg, električno močjo in ničelnimi emisijami, 800-voltnim zelo hitrim polnjenjem se premierno predstavlja v značilnem slogu križancev in športnih terencev. EV6 je Kiin prvi model, ki je narejen na novi platformi E-GMP za baterijska električna vozila (BEV). EV6 je prvi od skupno 11 Kiinih novih BEV modelov do leta 2026 – 7 jih bo izdelanih na E-GMP platformi, štirje EV derivati pa na temelju obstoječih modelov.

EV6 je izdelan v skladu s Kiino novo oblikovalsko filozofijo združevanja kontrastov in visokotehnoloških podrobnosti. Poganja ga izključno električna energija, z možnostjo izbire različnih dosegov in pogonov z ničelnimi emisijami.

Kupcem bo na izbiro več možnosti povsem električnega pogona z ničelnimi emisijami, vključno z visokonapetostnim baterijskim sklopom z dolgim dosegom (77,4 kWh) in standardnim dosegom (58 kWh). EV6 GT-line je prav tako na voljo z dolgim in standardnim dosegom, medtem ko je EV6 GT na voljo le z baterijskim sklopom z dolgim dosegom. To je Kiino prvo električno vozilo, ki je na voljo z 2-kolesnim (2WD) ali 4-kolesnim pogonom (AWD) – slednji nudi izboljšane dinamične zmogljivosti tudi v najbolj zahtevnih pogojih.

Novi EV6 GT obljublja od 0 do 100 km/h le 3,5 sekunde in največjo hitrost 260 km/h. Jamči 800-voltno zelo hitro polnjenje z 10 % na 80 % v 18 minutah, 100 km pa v manj kot 4,5 minute.


EV6 zagotavlja tudi inteligentno in prilagodljivo razporeditev v kabini in obilo odlagalnih prostorov, vključno s 520-litrskim (VDA) prtljažnikom z dvignjenimi sedeži v 2. sedežni vrsti. S spuščenimi sedeži v 2. vrsti se prostornina prtljažnika poveča na 1.300 litrov. Avto ima spredaj pod motornim pokrovom dodatnih 52 litrov prostornine za shranjevanje pri 2WD različicah oz. 20 litrov pri AWD različicah.

Model EV6 bodo proizvajali v Južni Koreji. Prodaja na izbranih globalnih trgih se začne v drugi polovici letošnjega leta, na nekaterih trgih so možne spletne rezervacije že od 30. marca.