Z najnovejšo nagrado Red Dot za oblikovanje se je število Kiinih nagrad Red Dot od leta 2009, ko je prvič prejela priznanje, povzpelo na 25. Lansko leto so to nagrado prejeli Ceed, Ceed Sportswagon in ProCeed. XCeed in celotna družina Ceed, so že v začetku letošnjega leta prejeli nagrado iF, XCeed pa prav tako nedavno tudi prestižno nemško priznanje ‘Zlati volan’ (Das Goldene Lenkrad).

XCeed kot novi mestni križanec (CUV) želi združiti praktičnost kompaktnega športnega terenca (SUV) s športno vodljivostjo kombilimuzine (hatchback). Pridružuje  se naraščajočemu povpraševanju evropskih kupcev po tovrstnih vozilih, ki opozarjajo nase po videzu in voznih lastnostih. Poleg prostornosti potniškega in prtljažnega prostora želi prepričati s športno vodljivostjo, udobjem in varno vožnjo, hkrati pa zaradi višjega sedenja voznikom ponuja boljšo preglednost na cesti kot običajne kombilimuzine.

Oblikovan v Kiinem oblikovalskem središču v Frankfurtu je namenjen izključno evropskim kupcem, Od začetka prodaje jeseni 2019 so v Evropi prodali več kot 20.000 primerkov vozila. Kmalu bo naprodaj tudi elektrificirana, priključno-hibridna različica modela – XCeed Plug-in Hybrid.