Norveška je postala najnovejša destinacija odprave Lamborghini Avventura, v novi seriji odkrivanja najbolj spektakularnih krajev in cest na svetu. Po Andaluziji, Transilvaniji, norveških fjordih in Islandiji se Lamborghini Avventura vrača na Norveško. Tokrat se osredotoča na Lofotenske otoke, edinstveno destinacijo za preizkus dinamičnih voznih lastnosti novega Huracán EVO.

Na tem neverjetnem potovanju je sedem Lamborghinijev potovalo skozi arhipelag otokov, povezanih s predori in cestami, ki ustvarjajo vtis, da plujejo po vodi, s slikovitimi mostovi, klifi in gorami, oblikovanimi iz najstarejših skal v Evropi. Ta nedotaknjena pokrajina onkraj arktičnega kroga, ki jo je zasnoval ledenik, odlikuje spektakularne izmene pokrajine, kjer vrhovi dajejo pot obalnim ravnicam, ki jih zalivajo kristalne vode. To je kraj, ki slavi svojo naravo: morski orli, kiti, orke in trske, zaradi česar so otoki Lofoten eden največjih proizvajalcev suhe trske oziroma polenovke.

Konvoj sedmih Huracánov se je iz Harstada odpravil na prvo etapo potovanja, ki je Norveško povezala z arhipelagom. Prvi postanek je bil v Henningsværju, ribiški vasici, ki je bila zgrajena na skupini majhnih otokov ob vznožju pečine nad morjem, ki jo mnogi primerjajo z najlepšim nogometnim igriščem na svetu, ki se skoraj dotakne morja.