Manifesto predstavlja oblikovalsko študijo, ki želi združiti vse združene in poudarjene vrednote znamke Dacia. Študija je osredotočena na avtomobil, privlačen, čvrst, zasnovan za dejavnosti na prostem, hkrati pa gospodaren in okoljsko učinkovit.

Manifesto je laboratorij zamisli o posameznih inovacijah, ki naj bi obogatile prihodnje serijske modele znamke Dacia. Predvsem želi na novo definirati bistveno s ciljem zagotoviti še bolj enostavno in pristno izkušnjo. Kot pojasnjujejo, med potniki in okoljem ni nobenega filtra – ni vrat, ni oken, ni vetrobranskega stekla. Potnike obdaja narava. Delovne površine lahko služijo marsikateremu namenu namesto za vrata prtljažnika.

Potniki so lahko v stiku z naravo, a ob tem ohranjajo povezanost s storitvami na svojem pametnem telefonu: enostaven, zmogljiv in gospodaren pristop znamke Dacia »Bring your Own Device« omogoča popolno povezavo pametnega telefona z armaturno ploščo in vanjo vgrajenim računalnikom. Ta sistem je že na voljo na več modelih znamke in se bo v prihodnje še razvijal.

Študija razkriva še eno inovacijo, ki jo bo najti v prihodnjih modelih: »YouClip«, sistem za zelo enostavno pritrjevanje niza priročnih in modularnih dodatkov.

In še ena posebnost, spredaj je samo en žaromet. Razvojniki študije Manifesto zagovarjajo z vidika uporabnosti edini prednji žaromet na svojevrsten način – le zakaj bi rabili dva, če en sam zagotavlja vso potrebno svetlobo? – je možno sneti in ga uporabljati kot močno ročno svetilko!

 

Študija Manifesto ima vse temeljne lastnosti avtomobila za teren, vključno s štirikolesnim pogonom, zelo velikim odmikom od tal, velikimi kolesi in karoserijo, ki vzdrži tudi vožnjo po najzahtevnejši podlagi. Odporna na vodo: njeno notranjost lahko enostavno operete z curkom vode. Odstranljive prevleke sedežev se v nekaj sekundah pretvorijo v spalne vreče.

P uradnih informacijah lahko modularna streha nosi vse vrste tovora zahvaljujoč nosilnim drogovom, ki jih je možno razporediti v več konfiguracij. Na tem področju se je Dacia že izkazala z inovativnima enostavno prilagodljivima strešnima nosilcema na modelih Sandero Stepway in Jogger, ki bosta kmalu na voljo tudi za Duster.

Namenski in odstranljiv akumulator vas oskrbuje z električno energijo preko domače vtičnice, s čimer se študija Manifesto pretvori v vir energije za vse vrste dejavnosti na prostem, ki jo potrebujejo.