Mercedes-Benz EQV je trenutno največji električni velikoprostorec na trgu. Na ravni znamke združuje prestiž, varnost in udobje ter hkrati tehnološko naprednost, električno tišino ter okoljsko nevtralnost na drugi. Namenjen je zasebni in predvsem poslovni rabi npr. hotelom, VIP prevozom in podobnim službam. Mercedes-Benz zagotavlja čas polnjenja na hitrih polnilnicah od 10 do 80 % v le 45 minutah in doseg do 357 kilometrov. Akumulator je vgrajen v dno vozila, kar mu zagotavlja več prostora v notranjosti in znižuje težišče vozila. Tako EQV dosega enako stopnjo vsestranske uporabe in funkcij notranjosti kot njegov ožji sorodnik razreda V z običajnim  pogonom. EQV sprejme največ osem oseb s številnimi možnostmi konfiguracije sedežev. Z velikim in prilagodljivim prtljažnikom lahko doseže prostornino do 1410 litrov.

EQV je na izbiro z dolgo in ekstra dolgo dolžino karoserije. Najbolj zahtevne potnike želi zadovoljiti s prostorno in bogato opremljeno potniškim prostorom in udobjem zračnega vzmetenja. Slednje je del dodatne opreme Mercedes-Benz. Opremljen je z raznolikim  naborom pomožnih sistemov in napredno telematiko. MBUX ima tu standardno mesto v kombinaciji z velikim, 10,25- palčnim medijskim ekranom, navigacijskim sistemom, glasovnim upravljanjem, predklimatizacijo, EQ-funkcionalnostjo ter povezljivostjo v okviru sistema Mercedes me.

Zmogljiv pogon EQV z največjim navorom 362 Nm 150-kilovatnega elektromotorja poganja prednji kolesni par, energijo za svoje delovanje pa črpa iz 90 kWh velike baterije. Litij-ionska se polni z izmeničnim in neposrednim tokom, maksimalna moč polnjenja pa je 110kW. Zračno vzmetenje AIRMATIC iz sklopa dodatne opreme skrbi za udobje in uglajeno vožnjo s samodejno regulacijo nivoja podvozja. Sistem pri veliki hitrosti za zmanjšanje zračnega upora zniža vozilo, kar pozitivno vpliva na porabo električne energije in s tem na doseg.

Inovativni informacijsko-razvedrilni sistem MBUX in aplikacija Mercedes me krmili prek menija MBUX EQ na visokoločljivostnem 10,25-palčnem zaslonu na dotik. Uporabniki lahko prilagodijo nastavitve polnjenja in upravljajo navigacijski sistem z električno inteligenco ter funkcije Mercedes me Charge inteligentno načrtovanje poti in udobno polnjenje. EQV ponuja že serijsko izbiro polnjenja z izmeničnim tokom (AC) doma ali na javnih polnilnih postajah z močjo do 11 kW in tudi polnjenje z enosmernim tokom (DC) na hitrih polnilnih postajah z močjo do 110 kW. Vozniki lahko izbirajo tudi med petimi stopnjami rekuperacije. Na voljo so tudi štirje vozni programi, ki pomagajo pri izbiri med največjo stopnjo udobja in največjim dosegom.

eVito Tourer je povsem električno kombinirano vozilo, ki je namenjeno zlasti komercialnemu prevozu oseb. Kot električno vozilo ga je mogoče prepoznati po „električnih“ oznakah na boku in zadku ter modri črki “e” v modelni oznaki eVito Tourer. Komercialna vozila ne uporabljajo oznake EQ? ker ima Mercedes-Benz na področju LDV močno lastno znamko, ki jo bo v naslednjih letih samo še dodatno utrdil, zagotavljajo. Poudarjajo tudi nekater prednosti uporabe eVita Tourer v mestnem in medkrajevnem prevozu oseb. Predvsem ni več omejen s prepovedmi, ki v zadnjem času ponekod omejujejo dizelsko gnana vozila, kar pomeni, da je mogoče z njim potnike dostaviti točno do tja, kamor želijo. Prostornost potniške kabine omogoča prevoz do 9 oseb, ob visoki stopnji funkcionalnosti, varnosti in udobja Mercedes-Benz.

Zadosten doseg in hitro polnjenje omogočata enostavno uporabo vozila tudi izven mestnih okvirjev. Uporabniki manj žlahtne različice EQV delajo na področju prevoza oseb, vozijo predvidljivo, pogosto po ponavljajočih se trasah z dovolj dolgimi postanki, ki so zelo primerni za polnjenje vozila. Večino voženj opravijo v mestih oziroma njihovi okolici. Maloprodajni ceni za slovenske uporabnike 69.006,74 za eVito in 77.277,35 za prestižnejši EQV. Mercedes-Benz računa v tem letu prodati v Sloveniji vsega 10 vozil.