Mercedes-Benz tudi slovenski javnosti uradno predstavlja EQC, prvo povsem električno športno terensko vozilo, tehnološko dovršeno, z dvema elektromotorjema s skupno močjo 300 kW, uporabnim 500-litrskim prtljažnikom, kar 450 kilometri dosega in pospeškom, primerljivim z modeli Mercedes-AMG, kar jamči navdušenje nad dinamično vožnjo. Pogonski sklop je popolnoma prenovljen. Tako sprednja kot zadnja prema sta opremljeni z električnim pogonom, ki zagotavlja izjemno učinkovito vožnjo in celo vozne lastnosti, primerljive s štirikolesnim pogonom. Polnjenje je hitro in prilagodljivo. Z močjo 110kW je mogoče baterijo napolniti od 10 do 80 % v 40 minutah.

Podaljšana strešna linija, postavitev oken z nizkim karoserijskim robom in kupejevska strešna linija na zadku, se po videzu uvršča v razred križancev športnih terenskih vozil. Žarometi in maska hladilnika, so z dnevnimi lučmi so oblikovno združeni v oblikovno novi maski hladilnika Black Panel. Serijski žarometi MULTIBEAM LED izdajajo visokotehnološki videz s hibridnimi energijsko modrimi okrasnimi linijami in obliko luči, značilno za Mercedes-EQ. Športni videz poudarjajo poseben sprednji spodnji ščitnik in ločen difuzor na zadku ter posebna platišča AMG iz lahke kovine, narejena v kovačnici za vozila AMG High Performance.

Nova notranjost, naprednega dizajna odkriva številne okrasne elemente, materiale za oblazinjenje in barve, razvite prav za ta model. Karakteristične prezračevalne šobe, v edinstvenem, so obdane s kovinsko-pocinkanimi površinami. Poseben poudarek v notranjosti predstavlja lamelni pas s kovinskim videzom, ki sega od armaturne plošče do vrat in tvori dizajn, ki potnike prijetno objema z vseh strani. Armaturna plošča je zasnovana po meri voznika z digitalnimi in analognimi elementi, multimedijskim sistemom MBUX, ki se ga upravlja  z govorom ali intuitivnimi gestami.

Na voljo je kot zaslon na dotik, v sredinsko konzolo pa je integrirano polje Touchpad, ki nudi upravljanje z eno ali večprstnimi kretnjami in omogoča vnos ročne pisave. S številnimi funkcijami, značilnimi za EQ, kot so prikaz dosega, stanja napolnjenosti in pretoka energije, je mogoče spremljati in nastavljati tudi optimizirano navigacijo EQ, načine vožnje, polnilni tok in čas odhoda. Aktivna in pasivna varnost: varnostni koncept, specifičen za vozilo EQC Sistemi za pomoč vozniku najnovejše generacije odpirajo pot do popolnoma avtomatizirane vožnje in voznika posvarijo glede na dano situacijo ali celo reagirajo samodejno. Na izbiro je skupno pet različnih programov za način vožnje, med njimi na primer tudi način za največji doseg.