Po zadnjih Fordovih informacijah se bodo posodobitve novega modela Mustang Mach-E izvajale in stalno izboljševale na daljavo v celotnem času uporabe, ne da bi morali lastniki svojega športnega terenca zapeljati od doma. Za razliko od ostalih avtomobilov, kjer morajo lastniki med posodabljanjem programske opreme pogosto čakati, omogoča Ford varen prenos posodobitev v ozadju, ki se v nekaterih primerih izvedejo v manj kot dveh minutah. Kot zagotavljajo Fordovi viri, ta način znatno presega posodobitve sistema SYNC®. Skoraj vse računalniške module Mustanga Mach-E je mogoče posodobiti brezžično. Zato bo lahko Ford izboljšal zmogljivost in dodal povsem nove možnosti, ki ob prevzemu vozila še niso bile na voljo.

Uporabnik bo lahko nekatere namestitve posodabljal tudi sredi noči, ko bo vozilo parkirano ali v hipu po zagonu vozila. Prikazana sporočila bodo uporabnika seznanila z nameščenimi izboljšavami. Za veliko posodobitev bo uporabnik potreboval manj kot dve minuti, pri zahtevnejših pa bo moralo biti vozilo parkirano dalj časa. Izbrati bo moral le najprimernejši trenutek za njihovo izvedbo.

Izvajanje prvih posodobitev bo mogoče v šestih mesecih po dobavi prvih Mustangov Mach-E novim lastnikom. Lastniki bodo obveščeni o podrobnostih posodobitev programske opreme, ko bodo na voljo, glede na posodobitev pa se bodo izvedle prek omrežja Wi-Fi ali mobilne povezave.

Fordova inženirska ekipa sredi pandemije koronavirusa našla nov način za razvoj in testiranje posodobitev na daljavo. Doslej so se morale za dostop do različnih modulov vozila, pri katerih je bilo treba preveriti zmogljivosti posodabljanja na daljavo, ekipe dobiti v istem prostoru. Zaradi zahteve po delu od doma so se morali inženirji kar najhitreje domisliti spremembe običajnih postopkov.Zato so zagotovili oddaljen dostop do vseh modulov vozila in celo do možnosti kabelskih napeljav brez orodja, kar jim je omogočilo hitro preprogramiranje modulov od doma. Kar je na začetku zahtevalo pet ur programiranja na daljavo, je zdaj možno narediti v manj kot 10 minutah. BL/FORD/