ScoutLine je `terenska´ oznaka modelov Škoda s pustolovskim predznakom, ki jo je dobil tudi najmanjši SUV s končnico `Q´. Škoda odkriva najpomembnejše značilnosti v uradnem video posnetku. Poudarek je med drugim na matiranih črnih obrobah kolesnih ohišij, robustnih srebrnih aplikacijah na karoseriji, velikih aluminijastih platiščih s premerom 17 ali 18 palcev in zadnjih lučeh s celostno LED-tehnologijo. Škoda Kamiq ScoutLine je na prvih trgih napovedana julija 2020.

Kot vstopni model Škodine SUV-družine bo Kamiq ScoutLine temeljil na opremskem paketu Ambition, ki ga bo moč kombinirati z vsemi motorji za to modelsko serijo. V paleti pogonskih agregatov so predvideni trije bencinski, en dizelski in en G-TEC s pogonom na zemeljski plin (CNG). Motorna paleta tako pokriva razpon od 66 kW (90 KM) do 110 kW (150 KM). Škoda ima za Kamiq ScoutLine v ponudbi dvanajst različnih barv: tri univerzalne in devet kovinskih lakov.

Škoda Kamiq ScoutLine je opremljena s specifičnim sprednjim usmernikom zraka z opcijskim ščitnikom za podvozje in zadnjim difuzorjem – vse je v srebrni barvi tako kot stranski pragovi, ohišji zunanjih ogledal in strešne letve. Zunanjost Kamiqa ScoutLine zaokrožajo serijske zadnje luči s celostno LED-tehnologijo in emblema SCOUTLINE na sprednjih blatnikih.

Notranjost z zračnimi sedeži ThermoFlux in specifičnimi dekorativnimi letvami z videzom jesenovega lesa ali opcijsko v temni krtačeni izvedbi, odkriva tudi nov koncept z dvokrakim volanom s tipkami in vrtljivimi regulatorji za lažje upravljanje. Ambientna osvetlitev z LED-tehnologijo osvetljuje instrumentno ploščo v beli ali bakreni barvi. Sredinska konzola, predali v vratih, vratni ročaji in prostor za noge so osvetljeni v beli barvi. Poleg naštetega ima Kamiq Scoutline bralne LED-lučke in po želji črno stropno oblogo.