Citroën je na trgu gospodarskih vozil prisoten že 90 let. Danes razkriva vse podrobnosti nove različice kompaktnega furgona na 100 % električni pogon. Gre za novi Citroën ë-Jumpy. Nastal je v duhu Citroënove strategije “Inspired by Pro” z rešitvami po meri pričakovanj poklicnih uporabnikov.

Izvedenka Jumpy na 100 % električni pogon se želi z novimi rešitvami prilagoditi mobilnosti v urbanih središčih, kjer veljajo zaostreni pogoji dostopa in hkrati z dosegom tudi na večini podeželskih poti. Uporabnikom želi e-Jumpy zagotoviti drugačen način opravljanja dosedanjih storitev in sodelovati pri energetskem prehodu.

Novi ë-Jumpy ponuja novo raven udobja in vsakemu podjetniku zagotovil brezskrbno uporabo dveh tipov baterij,  z dosegom 230 km po preizkusnem postopku WLTP pri bateriji z močjo 50 kWh in 330 km po preizkusnem postopku WLTP pri bateriji z močjo 75 kWh. Novi e-Jumpy jamči udobje brez vibracij in hrupa ter izjemno tekoče gibanje, vozno udobje v električnem načinu, brezskrbno uporabo, prost dostop do območij z zakonsko predpisanimi omejitvami glede mejnih vrednosti emisij CO2.

Z enako uporabno prostornino tovornega prostora kot pri izvedenkah z motorjem na notranje zgorevanje, se ponaša tudi z nižjimi stroški uporabe. Novi e-Jumpy naj bi v prodajne salone zapeljal v drugi polovici leta 2020. Citroen napoveduje proti koncu leta tudi Jumper v izvedenki na 100 % električni pogon, naslednje leto pa v taki izvedenki še Berlingo Van. Tako bodo imeli vsi modeli iz izbora gospodarskih vozil Citroën od leta 2021 dalje v svoji ponudbi tudi elektrificirano izvedenko, ki se bo pridružila učinkovitim motorjem na notranje zgorevanje.