Audi RS Q3 in Audi RS Q3 Sportback imata številne skupne oblikovalske lastnosti športne linije modelov RS, hkrati pa vsak izmed njiju ponazarja svoj edinstven značaj s številnimi podrobnostmi. S sijajno črno masko motorja Singleframe s tridimenzionalno strukturo satja ustvarjata oba kompaktna SUV-ja še ostrejši videz. Odmik od tal je v primerjavi z osnovnim modelom Q3  nižj, odbijačje specifičen za RS, z velikimi stranskimi vhodi za zrak. Tudi izrazite lopatice v odbijaču so zasnovane izključno za RS Q3. Geni RS so vidni tudi v ravnih režah nad rešetko radiatorja Singleframe.

Nova RS Q3 in RS Q3 Sportback sta opremljena z zmogljivim petvaljnikom 2,5 TFSI 294 kW (400 KM), kar je prav tako več kot v prejšnji generaciji RS Q3. Največji navor 480 Nm je na voljo že med 1.950 in 5.850 vrtljaji v minuti. RS Q3 in RS Q3 Sportback  potrebujeta od nič do 100 km / h samo 4,5 sekunde. Največja hitrost jeelektronsko omejena na 250 km / h ali z dodatnim športnim paketom 280 km / h.

Dvocevni izpušni sistem RS ustvarja značilen zvok petvaljnega motorja, ki ga dodatno zaostri izbirni izpušni sistem RS sport. Petvaljni motor je tudi eden najbolj nagrajevanih, saj je že devetkrat zapored osvojil n “Iajvišje priznanje International Motor of the Year”. Standardno se moč petvaljnega motorja prenaša prek sedemstopenjskega S tronic na stalni pogon na vsa kolesa quattro. Izbirno krmiljenje navora na kolesu izpopolnjuje varno in okretno upravljanje. BL/AUDI/