Novi Ypsilon, sodoben, tehnološki in okolju prijazen se predstavlja z novo opremo, prenovljeno notranjostjo in trajnostno paleto motorjev – EU-6D Final in Hybrid – ter luksuznim paketom notranjosti EcoChic.

Luca Napolitano je v novi vlogi izvršnega direktorja Lancie, v surealnem okolju med sanjami in resničnostjo, med preteklostjo in prihodnostjo, nacionalnim medijem predstavil novo Lancio Ypsilon, 100-odstotni mestni avto EcoChic, ki želi, kot pravi, ponovno osvojiti srce občinstva. Lancia Ypsilon  je bila v dosedanjih 35 letih, 4 generacijah in 35 posebnih serijah vedno aktualna in skladno s trenutnimi modnimi trendi skušala zadovoljiti tudi zahtevne okuse. Odlično je odigrala vlogo trendovskega avtomobila in v celoti prepričala več kot tri milijone kupcev.

Luca Napolitano je prepričan, da inovacije morajo predvideti in prestreči potrebe ljudi. Kdor se vsakodnevno giblje v mestnem prometu, mora danes porabiti manj, manj onesnaževati. Prave inovacije pomenijo prestrezanje in predvidevanje potreb ljudi. Danes morajo tisti, ki se gibljejo v mestnem prometu, porabiti manj, manj onesnaževati in vstopati v območja z omejenim prometom, kjer je možen tudi dostop z avtomobilom ali motorjem a le pod določenimi pogoji.

Lancia Ypsilon paleto 100% EcoChic motorjev kombinira z novim mehkim ter različicami, ki LPG in CNG, ki so bile prilagojene končnim predpisom Euro 6D za nadaljnje zmanjšanje porabe in emisij, da lahko krožijo tudi v območjih z omejenim prometom. Luca Napolitano je opozoril tudi na enako skrb za okolje v potniškem prostoru, s serijsko vključenim paketom EcoChic, posebnim visokozmogljivim filtrom z obdelavo na osnovi polifenola, ki lahko skoraj popolnoma zmanjša delce, alergene in bakterij. ”Osredotočenost na dobro počutje v notranjosti omogoča svobodo gibanja znotraj in zunaj novega Ypsilona. ”