Globalna elektrifikacija znamke Peugeot se nadaljuje. Z motorjem na 100-odstotno električni pogon je odslej za zasebne poti na voljo tudi Rifter. Kot idealni predstavnik strategije Power of choice (moč izbire) vam ponuja: doseg, do 280 kilometrov po preizkusnem postopku WLTP, dve dolžini (standardna in podaljšana) in do sedem sedežnih mest, prtljažnik z do 1050 litrov prostornine in pet sedežnih mest ter750 kg vlečne zmogljivosti.

Novi e-RIFTER ohranja vse svoje prvotne lastnosti, zagotavlja Peugeot. Ne samo raven zmogljivosti. Zdaj lahko zapelje tudi v mestna središča z omejitvijo prometnega režima. Baterije so nameščene v podu, kar nima nobenega negativnega vpliva na prostornost notranjosti. Tehnološko napredno in prostorno notranjost dopolnjuje novo, popolnejše digitalno voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit.

Peugeot e-Rifter ponuja dva tipa vgradnih polnilnikov. Serijsko je na voljo enofazni polnilnik 7,4 kW, za doplačilo pa trifazni polnilnik z močjo 11 kW. Vozilo je možno na več načinov: na standardni gospodinjski vtičnici, na zmogljivejši vtičnici ali na polnilni postaji WallBox in celo na hitri polnilnici.

Načini polnjenja baterije z močjo 50 kWh so fleksibilni in se prilagajajo najrazličnejšim vsakodnevnim situacijam. Polnjenje je možno izvesti na raznih lokacijah: doma, v službi ali na javnih polnilnih postajah. Na standardni gospodinjski vtičnici (8 A) se baterija v celoti napolni v 31 urah, na zmogljivejši gospodinjski vtičnici (16 A) v 15 urah, na postaji WallBox 7,4 kW  se v celoti napolni v 7 urah in pol z enofaznim vgrajenim polnilnikom (7,4 kW), na postaji WallBox 11 kW v 5 urah s trifaznim vgrajenim polnilnikom (11 kW) in na hitri polnilnici z močjo 100 kW do 80 % napolnjenosti v 30 minutah.

Potnikom zagotavlja  najvišjo stopnjo toplotnega udobja prek grelnih uporov, ogrevanih sedežev (odvisno od izvedenke) in vnaprejšnjega klimatiziranja. Nastavi se ga prek zaslona na dotik (odvisno od izvedenke) ali daljinsko prek aplikacije MyPeugeot® na pametnem telefonu (odvisno od izvedenke). Voznik izbira med dvema novima instrumentnima ploščama z vsemi informacijami za upravljanje 100-odstotno električnega vozila (ECO za optimizacijo energije ali POWER za največjo moč) ali rekuperacije energije (CHARGE). Na voljo je tudi 100-odstotno digitalno instrumentna plošča, kot inovacija v tem segmentu vozil za prosti čas.

Na sredini vozila je umeščen zaslon na dotik s paketom povezljive navigacije, s katerega je možno prek posebne tipke dostopiti do menija “Electric” in se pomikati po menijih: “Flux” (pretok) za neposredni prikaz pretoka energije, “Statistics” (statistika) za prikaz statistike o porabi in “Charge” (polnjenje) za nastavitev časovno zamaknjenega polnjenja. Na voljo sta dve izvedenki s 5 in 7-sedeži, ki so na voljo pri obeh dolžinah: standardna (4,40 m) in podaljšana (4,75 m). Slednja ima daljšo skupno dolžino in tudi daljšo medosno razdaljo, s čimer zagotavlja idealno bivalno udobje. Na izbiro so štirje nivoji opreme: Active Pack, Allure ð Active Pack, Allure  ð Allure Active Pack in GT ð Allure. Proizvodnja novega vozila PEUGEOT e-RIFTER, ki bo v Sloveniji naprodaj od oktobar 2021 dalje, bo potekala v Španiji v proizvodnem obratu Vigo. (Foto: Peugeot)