Na trg prihaj novi 911 GT3, sedma generacija visokozmogljivega športnega avtomobila razvita v tesnem sodelovanju s Porsche Motorsportom. Vrhunski športnik z dirkalnim podvozjem in visokoučinkovito aerodinamiko, torej s čisto dirkalno tehnologijo, ki je še bolj dosledno kot kdajkoli občutna tudi v serijskem modelu, zagotavlja Porsche.

Zasnova sprednje preme z dvojnimi prečnimi vodili ter izpopolnjena aerodinamika z večsmerno nastavljivim usmernikom zraka in markantnim difuzorjem na zadku sta povzeti po uspešnem dirkalniku GT 911 RSR, štirilitrski 6-valjni bokser motor z močjo 375 kW (510 KM) pa temelji na motorju modela 911 GT3 R, ki so ga preizkusili na vztrajnostnih dirkah. Akustično markantni visokoturažni agregat se praktično nespremenjen vgrajuje tudi v novi 911 GT3 Cup. Rezultat je izjemen dirkalni stroj: učinkovit in emocionalen, precizen in visokozmogljiv – popoln za dirkalno stezo in odličen za vsakodnevne vožnje.

Značilnost modela 911 GT3 je v vsoti njegovih lastnosti. Z najvišjo hitrostjo 320 km/h (318 km/h z menjalnikom PDK) je še hitrejši kot dosedanji Porsche 911 GT3 RS. Novi 911 GT3 od 0 do 100 km/h pospeši v 3,4 s. Porsche za še posebej pristno doživetje vožnje novi model nudi tudi s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Izpopolnjena aerodinamika temelji na izkušnjah iz avtomotošporta in generira bistveno večji pritisk na podlago, ne da bi pri tem znatno povečala zračni upor.

V položaju za maksimalno zmogljivost nastavljivi elementi usmernika in difuzorja bistveno povečajo aerodinamični pritisni tlak za večjo hitrost pri vožnji skozi ovinke. Ta položaj je rezerviran za izlete na dirkališče, kjer 911 GT3 lahko igra na svoje adute. Novi Porsche 911 GT3 bo v Slovenijo prišel maja 2021. Začetna cena vozila bo znašala 185.603 € (vklj. z DDV in deželno opremo*).