Športni oddelek BMW M je pred kratkim razširil ponudbo visokozmogljivih modelov prvič še na kompaktni segment Sports Activity Vehicle (SAV) in Sports Activity Coupe (SAC). Gre za modela BMW X3 M in BMW X4 M, ki predstavljata nov mejnik ekskluzivne dinamike, vodljivosti in natančnosti v svojih razredih. BMW X3 M in BMW X4 M se prav tako prvič predstavljata skupaj. Skupen jima je na novo razviti 3,0-litrski M TwinPower Turbo motor, ki razvije 353 kW/480 KM in najvišjo vrednost navora 600 Nm. Različici z motorjem bi-turbo pa 22 kW/40 KM več in sicer 375 kW/510 KM.

Oba visokozmogljiva novinca imata na voljo 8-stopenjski M Steptronic s funkcijo Drivelogic in novi štirikolesni pogon M xDrive, prvič predstavljen v BMW-ju M5. Centralno nadzorovano interakcijo med M xDrive in aktivnim diferencialom M na zadnji osi omogoča sistemu štirikolesnega pogona, da po potrebi porazdeli moč motorja med prednjim in zadnjim parom koles in tako zagotovi optimalen oprijem in smerno stabilnost vozila. Tako BMW X3 M kot BMW X4 M pospešita od 0 to 100 km/h v 4.2 seconds, medtem ko njuni športnejši različici pa dosežeta 100 km/h v 4,1 s.

V standardni opremi modelov BMW X3 M, BMW X4 M in Competition so LED žarometi, hi-fi sistem zvočnikov in navigacijski paket ConnectedDrive, vključno z navigacijskim sistemom Professional. Seznam možnosti za BMW X3 in BMW X4 nudi nadaljnje možnosti za individualizacijo in vključuje najsodobnejše sisteme za pomoč voznikom in digitalne storitve BMW Connected in BMW ConnectedDrive.