V Sloveniji se v teh dneh začenja prodaja prvega povsem električnega modela Kie. Ponaša se z dosegom do 452 km z enim polnjenjem, bogato serijsko opremo in atraktivnim, prepoznavnim oblikovanjem in začetno ceno 41.999 evrov.  V Evropi bo poslej na voljo le električni e-Soul), medtem ko bodo na nekaterih drugih globalnih trgih še naprej prodajali bencinsko gnane Soule.

Novi e-Soul je obdržal ikoničen dizajn in igriv značaj svojega predhodnika, kakor ga predstavlja Kia. Voznikom sta na voljo baterijska sklopa z različnima dosegoma – daljšim (64 kWh) in standardnim (39,2 kWh). Ne glede na izbiro dosega bo e-Soul še naprej tih kot njegov predhodnik Soul EV, hkrati pa nudi precej daljši doseg. Zmogljivosti so prav tako izboljšane, saj elektromotor ponuja 395 Nm navora, kar je 39 % bolje kot pri predhodniku (285 Nm).

Z dolžino 4.195 mm je novi e-Soul 55 milimetrov daljši od predhodnika – medosna razdalja je z natanko 2.600 mm daljša za 30 mm, prednji previs pa je zdaj 15 mm daljši. Napredni sistemi povečujejo varnost, izboljšujejo vozniško izkušnjo ter zagotavljajo enostavno uporabo in lastništvo vozila. Poleg tega je novi model prvi iz Kie, ki v Evropi  ponuja  inovativni telematski sistem UVO CONNECT.