Porsche bo poleti dopolnil svojo klasično trojico športnih avtomobilov: po kupeju in kabrioletu se z modeloma na štirikolesni pogon, 911 Targa 4 in 911 Targa 4S, premierno predstavlja tretja karoserijska izvedba nove generacije 911. Njena največja značilnost ostaja inovativni, popolnoma avtomatski strešni sistem. Podobno kot legendarna prvotna Targa iz leta 1965 ima značilno širok lok, pomičen strešni segment nad sprednjima sedežema in neprekinjeno zadnje steklo. Streha se udobno odpre ali zapre v 19 sekundah. Trilitrski 6-valjni bokser motor biturbo razvije v različici 911 Targa 4 283 kW (385 KM). Z opcijskim paketom Sport Chrono pospeši z mesta do 100 km/h v 4,2 sekunde – desetinko hitreje kot doslej.

Zmogljivejša različica 911 Targa 4S s 331 kW (450 KM) doseže v enakih pogojih od 0 do 100 km/h v 3,6 sekunde – štiri desetinke hitreje kot predhodnik. Najvišja hitrost modela 911 Targa 4 znaša 289 km/h (plus dva km/h), modela 911 Targa 4S pa 304 km/h (plus tri km/h). V obeh izvedbah je vgrajen serijski 8-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (PDK), ki prenaša moč preko dodelanega štirikolesnega pogona Porsche Traction Management (PTM). 911 Targa 4S lahko dodatno ponudi tudi novo razviti 7-stopenjski ročni menjalnik, ki vključuje paket Sport Chrono.

Porsche z novimi tehnologijami še dodatno širi obseg ponudbe za modela 911. Po uradnih podatkih je prvič na voljo tudi sistem Porsche InnoDrive s tempostatom za uravnavanje razdalje. Z izpopolnjeno funkcijo Smartlift se lahko za vsakodnevno uporabo poveča odmik od tal. Ponudbo dopolnjuje poleg bogate opreme Porsche Tequipment tudi nove možnosti za individualizacijo s podpisom Porsche Exclusive Manufaktur. Pri Porscheju še dodajajo, da bodo kombinacijo tradicionalnih stilskih elementov, brezčasnega dizajna in sodobne tehnike podkrepili z omejeno serijo modela 911 Targa, ki bo premierno predstavljena sredi maja.