Kia je danes predstavila novi Proceed z novim dizajnom in zasnovo ‘shooting brake’. Premier bo doživel čez kakšen teden na prihajajočem salonu v Parizu. Prvi kupci bodo lahko prevzeli ključe novega Proceeda v začetku leta 2019.

Novi ProCeed ohranja ime 3-vratnega kupeja Kia pro_cee’d 2. generacije. Oblikovan, razvit in zasnovan v Evropi je izdelek Kiinih oblikovalskih, razvojnih in R&D oddelkov v Frankfurtu. Izdelovali ga bodo v Kiini tovarni na Slovaškem ob modelih Ceed in Ceed Sportswagon, ki so ju nedavno predstavili in ju pričakujemo v teh dneh.V kupejevskem zadku je 594 litrov prtljažnega prostora. V motorni ponudbi bo novi, visokozmogljivi 1,6-litrski T-GDI namenjen GT različicam in izbira bencinskih in dizelskih motorjev za različice GT-Line.

Proizvodnja različice ProCeed shooting brake se začne novembra, prodaja pa v začetku leta 2019. Tako kot vsi ostali modeli tudi ProCeed prihaja s Kiino zavezo kakovosti, ki jo potrjuje revolucionarna – in še vedno najdaljša garancija v Evropi –7 let (do 150.000 km, prva 3 leta brez omejitve prevoženih kilometrov) in velja za celotno vozilo.