Novi Volvo V60 se slovenski javnosti predstavlja s svojo vitko in elegantno linijo karoserije v slogu večjega V90. Daljši in nižji kot prej odkriva najdaljšo medosno razdaljo v segmentu, po prostoru in opremi razkošno notranjost, ki temelji na naprednih tehnologijah, skandinavski eleganci in funkcionalnosti. Novi Volvo V60 se ponaša kot eden najbolj varnih avtomobilov ta hip. Vsebuje vse varnostne tehnologije predhodne generacije V60 in obenem kot prvi na svetu prinaša sistem, ki zazna in se izogne drugim vozilom, pešcem, kolesarjem in živalim na cesti. Novi V60 se želi prilagoditi tudi novim okoljskim standardom, saj bo na voljo tudi v elektrificirani različici z dvema priključno-hibridnima pogonskima sklopoma.

Volvo V60 želi zadovoljiti zahteve kupcev, ki prisegajo na bogato skandinavsko tradicijo izdelovanja karavanov, zato jo z novim V60 prilagaja novi dobi. Zasnovan je na novi platformi SPA (Scalable Product Architecture), ki je služila za osnovo modelom serije 90, ter Volvu XC60, nosilcu naslova Svetovni avto leta 2018 in hkrati po standardih EuroNCAP najvarnejšemu avtomobilu leta 2017.

Z naprednim podvozjem, zmogljivimi motorji in možnostjo izbire načina vožnje, namenja novi V60 osrednjo pozornost vozniku. Odkriva eno izmed najbolj praktičnih in prostornih notranjosti v svojem razredu in s 529 litrov prostornine tudi enega največjih prtljažnikov v primerjavi z neposrednimi tekmeci. Posebnost so tanki in športno oblikovani ergonomski sedeži, ki obljubljajo odličen oprijem

V novem V60 je na izbiro raznolika paleta zmogljivih bencinskih in dizelskih motorjev. V začetku sta na izbiro dizelska D3 in D4 ter zmogljivi bencinski T6 s turbopolnilnikom 313 KM in 400 Nm navora. Po napovedih bo Volvo Cars od leta 2019 ponujal vse modele tudi z električnim pogonom. Zato bo V60 konec leta 2018 na voljo  dvema priključno hibridnima pogonskima sklopoma. Gre za nova T6 Twin Engine AWD s 340 KM in T8 Twin Engine AWD s 390 KM. Bencinsko ponudbo bo dopolnil še T5.

Skladno s tradicijo prinaša novi V60 v standardni ponudbi številne vrhunske pomožne varnostne sisteme, ki si jih deli z večjo serijo 90 in športnim terencem XC60. Predstavlja se kot eden najbolj varnih avtomobilov na slovenskih cestah. V prvi vrsti izpostavlja preverjeni sistem City Safety, ki s samodejnim zaviranjem pomaga vozniku, da se izogne morebitnemu trku, ki je po novem edini sistem na trgu, ki zaznava kolesarje, pešce in velike živali. Sistem Pilot Assist na dobro označenih cestah do hitrosti 130 km/h sodeluje pri krmiljenu, pospeševanju, zaviranju in v ovinkih. Omeniti velja še sistem preprečevanja nenamernega zapuščanja vozišča, preprečevanje trka z nasproti vozečim vozilom in dodatno še s sistemom Cross Traffic Allert namenjenim večji varnosti potnikov v prometu. Odlična je tudi ponudba multimedisjkih vsebin, ki jih voznik skupaj z navigacijo spremlja na  osrednjem zaslonu 12” in odličnimi audio sistemi Bowers&Wilkins ali Harman Kardon.

Volvo ponuja za začetek dve različici: V60 D3 Edition z 2.0-litrskim dizelskim motorjem  110 kW/150 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom za 36.990 EUR in V60 D4 A Business z enakim otorjem vendar 140 kW/190 KM in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom za 43.990 EUR.