Renault Sport na tokratnem salonu v Frankfurtu razkriva Novi Renault MÉGANE R.S. Od prihoda prvega Mégana R.S. leta 2004 si je ta izrazita športna različica zgradila sloves visoko zmogljivega avtomobila segmenta C. Novi Renault MÉGANE R.S. vse najbolj pomembne in doslej uveljavljene značilnosti oddelka Renault Sport: okretnost, učinkovitost in užitek v vožnji, v novi izdaji dviga na še višjo raven. To so dosegli z bolj natančno uglašenemu podvozju in vgrajeni tehnologiji 4CONTROL s krmiljenjem vseh štirih koles, kar je novost v tem segmentu.

 

 

Renault Megane R.S. lahko računa na povsem nov motor z močjo 280 KM in navor 390 Nm, ki je nastal na osnovi sodelovanja okviru Zveze Renault-Nissan. Prvič sta na voljo dva različna menjalnika: šeststopenjski ročni menjalnik ali šeststopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko EDC. Renault Sport je v veliki meri uporabil tehnologije, ki so se kalile v avtomobilskem športu. Pred koncem leta bo Renault predstavi še močnejšo različico Trophy s 300 KM in 400 Nm navora.

 

 

Renaultov sistem MULTI-SENSE ponuja izbiro petih načinov vožnje: Comfort, Normal, Sport, ob tem tudi Race za zaprte steze in Perso, ki omogoča vklop ali izklop tehnologij po želji za čim bolj osebno doživljanje vožnje. Pred koncem leta bo Renault predstavil še močnejšo različico Trophy s 300 KM in 400 Nm navora, s podvozjem Cup in 19-palčnimi platišči, kot del serijske opreme. Naročila za novi Megane R.S. bo Renault začel sprejemati 1. decembra 2017.

 

 

 

Komentiranje je onemogočeno