Mercedes-Benz je pripeljal k nam novi CLS, ikono limuzinskega sloga v duhu kupeja, ki želi postaviti nove mejnike z jasnimi obrisi in čistimi linijami, značilnimi za prihajajoče nove modele. Novi CLS želi pokazati tudi izrazitejši karakter z novo, ožjo masko motorja v slogu legendarne Panamericana, ožjimi in nizko postavljenimi inteligentnimi žarometi ter dvodelnimi lučmi na zadku vozila. Značilna kupejevska silhueta jamči izjemno aerodinamiko z najnižjim koeficientom upora v svojem segmentu (Cd 0,26). Z eleganco in dinamičnostjo kupeja ter z udobjem in funkcionalnostjo limuzine je navdihnil številne tekmece in ustvaril nov segment. Novi CLS je s 65 milimetri daljšo medosno razdaljo in prvič s petimi sedeži še uporabnejši in bolj praktičen.

Tako kot razred S omogoča tretjo generacijo avtonomne vožnje. Z opcijskim paketom voznih asistentov lahko avtomobil na jasno označenih cestah vozi popolnoma sam 30 sekund do hitrosti 210 km/h brez voznikovega posredovanja. PRE-SAFE® Sound (priprava sluha na trk) in PRE-SAF Opcijski inteligentni žarometi v tehnologiji MULTIBEAM LED z dolgo lučjo ULTRA BEAM še bolje osvetlijo okolico in ponujajo najvišjo raven varnosti na cesti, svetijo pa lahko vse do 650 metrov. Glede inteligentne vožnje in drugih tehnoloških novitet se zgleduje po limuzini razreda S. Druga posebna lastnost vozila CLS so posebej za ta segment oblikovani sedeži in dvojna 12,3-palčna zaslona v visoki ločljivosti. Voznik izbira med tremi načini prikaza merilnikov: Classic, Progressive in Sport. Vse funkcije lahko nastavi kar prek večfunkcijskega volana iz razreda S, ki z novo postavitvijo stikal omogoča lažjo in varnejšo uporabo med vožnjo.

 

 

Vse pogonske izvedbe prihajajo na trg s povsem prenovljenimi prisilno polnjenimi šestvaljnimi motorji, ki so bili uradno predstavljeni z novo generacijo razreda S konec leta 2017. Štirivaljni motorji bodo sledili v sredini leta 2018, ob izidu pa so vse pogonske izvedbe na voljo z devetstopenjskim menjalnikom in štirikolesnim pogonom 4MATIC : CLS 350 d 4MATIC, CLS 400 d 4MATIC, CLS 450 4MATIC in CLS 53 AMG 4MATIC+ na voljo v maju 2018(78.930,00 EUR, 83.540,00 EUR in 84.230,00 EUR. Mercedes-Benz želi letos v Sloveniji prepričati 30 kupcev. Z novim CLS se uradno na slovenskem trgu predstavlja tudi nov način povezljivosti Mercedes me connect, ki predstavlja platformo za prihajajoče nove funkcije in storitve, vezane na osebna vozila znamke Mercedes-Benz.