Novi PEUGEOT 5008 s povsem spremenjenim konceptom vstopa te dni tudi pri nas med velika športno terenska vozila s sedmimi sedeži segmenta C. Od prejšnje generacije ostaja samo ime. Prihaja kot nov tekmec in za Peugeot pomembnimi argumenti. Med znanimi, z voznikovim mestom PEUGEOT i-Cockpit zadnje generacije, z modularno konstrukcijsko osnovo EMP2 ter s številnimi sistemi za udobje in varnost novih tehnologij.

 

 

Poleg prav tako novega elegantnega in dinamičnega dizajna v slogu manjšega 3008 odkriva veliko večji, modularen, praktičen potniški prostor s sedmimi, enostavno odstranljivimi individualnimi sedeži. Ob odstranitvi vsakega sedeža v tretji vrsti je na voljo 39 dm3 dodatne prostornine po standardu VDA 210, skupno od 780 dm3 po standardu VDA 210 (1060 tekočinskih litrov) pri razporeditvi s petimi sedeži, kar je 100 dm3 več prostornine kot prejšnja generacija 5008. Z medosno razdaljo 2,84 m je novo športno terensko vozilo Peugeot 5008  najbolj prostoren SUV segmenta C. Skupna dolžina vozila (4,64 m) ostaja še naprej kompaktna. Za 19 cm daljši od Peugeota 3008 je še vedno 11 cm daljši kot prejšnji 5008.

 

 

V notranjosti pritegne pozornost najprej majhen, lepo oblikovan, kompakten volan – najmanjši na trgu, 8-palčni zaslon na dotik s kapacitivno tehnologijo, ki je kot tablični računalnik umeščen na armaturno ploščo in 12,3-palčni digitalni zaslon v višini oči z visoko ločljivostjo, izpopolnjeno grafiko in elegantnimi animacijami. Hitro odziven in uporabniku prijazen zaslon na dotik omogoča vozniku dostop do vseh koristnih informacij za vožnjo in udobje, z izbirnimi klavirskimi tipkami na sredini armaturne plošče. S funkcijo Mirror Screen ali pa povezljivo 3D navigacijo zadosti voznikovi potrebi po stalni povezljivosti. Potniki lahko izbirajo med dvema ambientoma: med ambientom “Boost”, ki daje prednost dinamični vožnji, in ambientom “Relax” za bolj umirjeno vožnjo.

 

 

Med številnimi naprednimi sistemi za pomoč pri vožnji zadnje generacije, ki so odvisno od trga del serijske ali dodatne opreme je predvsem Advanced Grip Control s funkcijo za pomoč pri spustu po strmini Hill Assist Descent Control, samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake) in opozorilnik za nevarnost naleta (Distance Alert), ki sta skupaj na voljo v paketu Safety, aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu (Active Lane Departure Warning), opozorilnik na voznikovo nepozornost, samodejni preklop dolgih luči, prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočanje hitrosti, aktivni tempomat s funkcijo Stop (s samodejnim menjalnikom), aktivni sistem nadzora mrtvega kota Park Assist in Visio Park (pogled 360°).

 

 

Novi Peugeot 5008 ima na voljo pestro paleto varčnih in zmogljivih motorjev vključno z dinamičnima izvedenkama GT in GT Line. Peugeot zagotavlja, da so vsi bencinski in dizelski motorji najboljši (Best in Class) v svojih kategorijah moči! Emisije CO2 se začnejo pri izboru bencinskih motorjev pri 115 g/km, pri dizelskih motorjih pa pri zgolj 105 g/km po zaslugi tehnologije BlueHDi. V ponudbi so štirje bencinski motorji: 1.2L PureTech 130 S&S, 1.2L PureTech 130 S&S EAT6 in 1.6L THP 165 S&S EAT6.

 

 

Izbira šestih dizelskih motorjev (odvisno od države) se začenja z 1.6L BlueHDi 100 S&S in nadaljuje z 1.6L BlueHDi 120 S&S, 1.6L BlueHDi 120 S&S EAT6 s samodejnim menjalnikom, 2.0L BlueHDi 150 S&S, 2.0L BlueHDi 180 S&S EAT6, prav tako s samodejnim menjalnikom. Slednji je ekskluzivno na voljo za dinamično in najbogatejše opremljeno izvedenko GT.