Range Rover se kot izvirno, luksuzno, športno terensko vozilo ponaša s 50-letno tradicijo, ki jo prenaša na novi model, tehnološko in estetsko napreden ter brezhibno povezljiv. Predstavlja se z učinkovitimi blagimi in priključnimi hibridnimi pogonskimi sklopi. Leta 2024 je napovedan tudi popolnoma električni Range Rover. Na izbiro je v štiri, pet ali sedem-sedežni izvedbi v standardnih ali dolgih medosnih razdaljah karoserije. V bogati izbiri tradicionalnemu usnju alternativnim materialom vključuje nov vrhunski tekstil. Ta združuje materiale Ultrafabrics™ in mešanico volne Kvadrat™.

 

Novi Range Rover SV je lahko tudi odlična interpretacija razkošja in osebne prilagoditve izbrane različice zasnovane v oddelku za razvoj posebnih vozil. Po uradnih virih, so inženirji v največji meri zmanjšali kognitivno obremenitev voznika, medtem ko nov sistem za odpravljanje hrupa z zvočniki za glavo ustvarja vrhunsko izpopolnjen zvok. Integriran nadzor šasije z dinamičnim odzivom Pro in uporabo elektronskega zračnega vzmetenja zagotavlja udobno vožnjo, za boljše obvladovanje zavojev pa vozilo uporablja podatke eHorizon. Serijsko štirikolesno krmiljenje združuje vrhunsko stabilnost pri visoki hitrosti z izjemnim manevriranjem pri nizkih hitrostih – in obračalnim krogom manj kot 11 m4.

Nova arhitektura karoserije MLA-Flex omogoča možnosti standardne in dolge medosne razdalje z razkošnimi možnostmi štirih, petih ali sedmih sedežev in številnimi možnostmi elektrificiranih pogonskih sklopov. Električni Range Rover, ki bo premierno predstavljen leta 2024 s popolnoma električnim pogonskim sklopom sprejema novo strategijo Reimagine.

 

Novi vtični hibridi s 510 KM in 440 KM jamčijo električni doseg do 100 km (62 milj) in izpuste CO2 pod 30 g/km1. Novi bencinski motor Twin Turbo V8 s 530 KM omogoča v duhu družine Range Rover pospešek od 0 do 100 km/h v le 4,6 sekunde. Integrirani sistem Amazon Alexa s prepoznavanjem intuitivnih besednih ukazov, upravljanjem glasbe in navigacije, pomaga tudi preverjati stanje na cestah, nadzirati pametne domače naprave in še veliko več2.