Ford Mustang Mach-E je dosedanjemu seznamu nagrad in priznanj dodal odlično dvojno oceno petih zvezdic Euro NCAP in Green NCAP. Na strogih preskusnih trčenjih dosegel 92 odstotkov za zaščito odraslih in 86 odstotkov za zaščito otrok v vozilu. Ford v svojem sporočilu navaja, da so do najvišje ocene  varnosti pripomogle tudi napredne tehnologije za pomoč vozniku, vključno z aktivnim tempomatom s funkcijo Stop & Go in usmerjanjem v sredino voznega pasu, sistemom za pomoč pri preprečevanju trka s samodejnim zaviranjem v sili1 in sistemom za ohranjanje voznega pasu z asistenco za nadzor mrtvih kotov. Pri preskusu tehnologij za ohranjanje voznega pasu je električni SUV osvojil vse točke.

Mustang Mach-E, ki z baterijskim električnim pogonskim sklopom brez izpustov omogoča doseg do 610 km po WLTP,2 je med preskusom Green NCAP prejel najvišjo oceno tudi pri preverjanju s testi glede čistega zraka in toplogrednih plinov. 94-odstotni rezultat za energetsko učinkovitost je vključeval popolno oceno delovanja v hladnih in toplih laboratorijskih preskusnih razmerah.

Mustang Mach-E je doslej po vsem svetu prejel že več kot 20 nagrad, ki jih je Mustang Mach-E osvojil po vsem svetu, od oblikovalskega odličja iF DESIGN AWARD za integracijo vrhunskih zvočnikov zvočnega sistema B&O3 do naziva Proizvajalca najbolj povezanega avtomobila, ki ga je Fordu za tehnologijo SYNC naslednje generacije na podelitvi avtomobilskih nagrad namenil MOTUL.