Volkswagen z novim T-Crossom, ki ga predstavlja tudi pri nas, dopolnjuje svojo ponudbo v najhitreje rastočem, kompaktnem razredu mestnih križancev, kjer želi opozoriti nase s svojevrstnim dizajnom, z izrazito vsestransko, praktično in fleksibilno zasnovo. V kompaktnem razredu križancev se namerava uveljaviti tudi s prilagodljivo notranjostjo in bogato ponudbo opreme. Novi urbani križanec je s 4,11 m za 54 mm daljši in z 1,58 m za 138 mm višji od Pola. V svojem razredu na različne načine postavlja nova merila. Že osnovna izvedba z vidika funkcionalnosti, varnosti in povezljivosti zadovoljuje raznolike potrebe in zahteve domala vse želje. Poleg tega so na volje še številne možnosti kombiniranja in izbora individualnih dodatkov in rešitev, s katerimi je vozilo v še večji meri mogoče konfigurirati po svoji meri.

T-Cross je na voljo z dvema enolitrskima turbomotorjma, oba trivaljnika s 70 kW (95 KM) oz.ma 85 kW (115 KM), ki jamčita dinamično in obenem učinkovito vožnjo. Moč se prenaša na sprednji kolesni par. Medtem ko je različica s 70 kW (95 KM) kombinirana s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, je pri zmogljivejši izvedbi mogoče izbirati med 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in 7-stopenjskim menjalnikom DSG z dvojno sklopko. Menjalnik DSG je serijsko opremljen s programoma: Normal in Sport. Dizelske različice bodo na voljo kakšen mesec kasneje.

Najmanjši Volkswagnov SUV se ponaša s širokim naborom varnostnih tehnologij, ki so bile doslej naprodaj le v višjih avtomobilskih razredih. Ima odlične naletne lastnosti in zagotavlja učinkovito zaščito potnikov, poleg tega pa je Volkswagen zanj pripravil široko paleto asistenčnih sistemov, ki zmanjšujejo nevarnost nezgode in povečujejo udobje. V serijsko opremo so vključeni sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavanjem pešcev, asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist, asistenca za speljevanje na klancu, proaktivni sistem za zaščito potnikov ter asistenca za menjavo voznega pasu s senzorjem za mrtvi kot in z njim kombinirana asistenca za odparkiranje in sistem za zaznavanje utrujenosti voznika. Kot dodatno opremo je mogoče naročiti še avtomatsko uravnavanje razdalje ACC in parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist.

T-Cross omogoča zahtevnim uporabnikom povezavo z zunanjim svetom na najvišji ravni. Že upravljanje in individualizacija funkcij v vozilu sta zasnovana intuitivno. Za optimalno povezanost in zadostno napolnjenost baterije pametnih telefonov je poskrbljeno z do štirimi USB-priključki in indukcijskim brezžičnim polnjenjem. Vstopni T-Cross 1.0 TSI 70 kW/95 KM s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom in osnovno opremo stane 15.990 EUR, močnejša 85 kW/115 KM s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom 16.759 EUR in z DSG menjalnikom 18.499 EUR. Izbrati je mogoče tudi bogatejša paketa serijske opreme Life in Style.