Civic se po petvratni kombilimuzini predstavlja tudi kot nova štirivratna limuzina, športnih linij indizajna ter temu primerne vsebine, ki napoveduje dinamične vozne lastnosti. Osrednji slogan projekta nove Honde Civic Grand je osredotočen v pomenu besede – OTOKOMAE, kot elegance in notranje lepote. Poudarek je tudi na aerodonamiki profila od značilne Hondine maske z močnimi LED lučmi in kromirano masko do poravnanega zadka avtomobila s kupejevsko obliko. Športen videz poudarjajo tudi 16 ali 17-palčna aluminijasta platišča.

 

 

Notranjost želi prepričati s kakovostnimi materiali in udobjem na najvišji ravni. Armaturni predel in sredinska konzola sta zasnovana okoli voznika in kot se za limuzino spodobi jamči dovolj prostora na zadnjih sedežih in kljub športni obliki še v prtljažniku s 519 litri. Hondo Civic Grand poganja lahek, zmogljiv in učinkovit 1.5-litrski VTEC Turbo motor 134 kW/182 KM in navorom 240 Nm. Dodatno je lahko za doplačilo (2000 evrov) opremljen tudi s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom CVT. Krmilni sistem Dual Pinion jamči odzivnost in učinkovit nadzor nad vozilom.

 

 

Novi Honda CONNECT, večnamenski zaslon na dotik, dvopodročna samodejna klimatska naprava, ogrevani prednji in zadnji sedeži, Start/Stop stikalo in nova električna parkirna zavora s samodejno Brake Hold funkcijo, so le del širokega spiska serijske in dodatne opreme. Honda SENSING pa je skupek naprednih varnostnih tehnologij, ki so del standardne opreme nove Honde Civic Grand, kjer ne manjka zavorni sistem za ublažitev naleta (CMBS), opozorilo pred zapustitvijo voznega pasu (LDW), nadzor pred zapustitvijo vozišča, sistem sledenja voznega pasu (LKAS), sistem prepoznave prometnih znakov (TSR), inteligentno prilagodljiv aktivni tempomat (i-ACC), če se osredotočimo samo na najpomembnejše. Honda Civic Grand je na voljo že za 21.490 evrov, z vstopnim paketom serijske opreme Comfort, izbirati pa je mo še med Comfort NAVI, Elegance, Elegance NAVI in Executive.