Renault predstavlja tudi pri nas osveženi Captur in novi Koleos. Captur, s prodanimi 215.670 primerki, prihaja kot najbolje prodajani mestni križanec v Evropi. Cenjenim in preverjenim značilnostim dodaja odločnejši videz in nove tehnologije, prvič tudi v izvedbi Initiale Paris. S tremi novimi karoserijskimi barvami – oranžno, modro in črno ponuja izbiro več kot 30 različnih barvnih kombinacij. Kot pri vseh novejših modelih Renault, ima zdaj tudi Captur žaromete s svetilnimi diodami “Pure Vision”. Gre za tehnologijo, ki izboljšuje varnost in videz avtomobila, hkrati pa zmanjšuje bleščanje. Kaže se tako spredaj kot zadaj v obliki nasproti obrnjrnih črk “C”.

 

 

Oblikovno bližji večjemi Kadjarju in novemu Koleosu, predvsem spredaj, je bogatejši za dve novi vrsti 16- in 17-palčnih platišč, nepomično stekleno streho, ki je na voljo samo v kombinaciji z dvobarvno karoserijo. Notranjost je osvežena z uporabo kakovostnejših plastičnih materialov, žlahtnih kromastih dodatkov in elegantno temnih barv. Pri bolje opremljenih različicah so na novo oblikovani, udobnejši sedeži s čvrstejšo bočno oporo. Zahtevnejše kupce iz višjih avtomobilskih razredov želi zdaj zadovoljiti po opremi ekskluzivnejša različica Initiale Paris, z najboljšim iz Renaultove zakladnice znanja.

 

 

Captur ponuja tudi obilje tehnologij v službi voznika, od kakovostne zvočne naprave Bose, tri multimedijske naprave: R&Go®, Media Nav Evolution in R-LINK Evolution, do novih tehnoloških pripomočkov kot pomoč vozniku – od tretjega paketa opreme opozorilnik na mrtvi kot, pomoč pri parkiranju in dodatno napravo za prostoročno parkiranje Easy Park Assist. Captur ponuja dva dizelska motorja: dCi 90 povezana s samodejnim ali ročnim menjalnikom, ter dCi 110 z ročnim menjalnikom. Na izbiro sta tudi dva bencinska motorja : Energy TCe 90 z ročnim menjalnikom in TCe 120 s samodejnim ali ročnim menjalnikom kot dopolnitev ponudbe samodejnega menjalnika z dvojno sklopko EDC (Efficient Dual Clutch). Cenovno je Captur v bencinski različici TCe 90 na voljo že za 15.890 evrov v podobni dizelski dCI 90 pa za 17.890 evrov.

 

 

Novi Koleos v prepoznavni obliki, podobno kot modeli Espace, Talisman in Talisman Grandtour, predstavlja ponudbo višjega razreda. To jasno kaže že njegov zunanji videz, predvsem sprednjega dela, z majhnima previsoma in enakim razmerjem med skupno dolžino in medosno razdaljo ter s svetlobnim pečatom v obliki nasproti si obrnjenih črk “C” svetilnih diod full LED. Sorodstvo s Talismanom odkriva tudi vodoravno razpotegnjena oblika zadnjih luči. Kot športni terenec ima z 210 mm enega največjih odmikov od tal, z 19-stopinjskim vstopnim in 26-stopinjskim sestopnim kotom in preverjeno tehnologijo prenosa moči ALL MODE 4×4-I, z izbiro treh načinov prenosa: 2WD, 4WD AUTO ali izključno 4WD LOCK.

 

 

Ponudba motorjev in menjalnikov je prilagojena potrebam in pričakovanjem kupcev tega modela na evropskih trgih. Osnovo tvorita dva dizelska 1,6 in 2,0-litrska motorja z največjo močjo 130 oziroma 175 KM v kombinaciji bodisi s samodejnim menjalnikom X-Tronic ali šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Odvisno od trga bodisi s samodejnim menjalnikom X-Tronic (s pogonom samo na prednji ali na vsa štiri kolesa) ali s šeststopenjskim ročnim menjalnikom (samo različice s štirikolesnim pogonom). Vstopna različica Energy dCi 130 je na voljo za 26.900. Na vrhu sta različici Energy dCi 175 CVT 4WD s ceno 35.000 evrov in Koleos Initiale Paris 38.900 evrov.