Koncept Opel GT X Experimental odkriva nekaj jasnih smernic razvoja bodočih modelov, ki bodo v dvajsetih letih tega stoletja pripeljali iz Russelsheima.Filozofija zunanjega oblikovanja temelji na Oplovem kompasu in Oplovem vizirju, ki sta tesno povezana z legendarnimi modeli iz bogate Oplove preteklosti – kot je bila Opel Manta prve generacije. Novi Oplov vizir pa ni samo oblikovni element, obenem predstavlja vstopnico v svet električne in avtonomne vožnje, Oplovim modelom pa zagotavlja pečat ‘pripravljenosti na prihodnost’, saj so v njem vgrajeni senzorji in kamere, brez katerih si ne predstavljamo sodobnih vozil.

V skladu s tematsko zasnovo prednjega dela Mante in v iskanju čim bolj čistega dizajna so Oplovi oblikovalci ustvarili nov obraz znamke – Oplov vizir. In medtem ko je Mantina puristična maska služila predvsem hlajenju 1,6- in 1,9-litrskih motorjev z notranjim zgorevanjem, bo imel Oplov vizir, ki bo v prihodnje zamenjal klasično masko, drugačne funkcije in bo izpolnjeval različne zahteve, povezane s prihodnostjo mobilnosti. Oplov kompas pomeni sredinski pregib na pokrovu motornega prostora kot navpična os in dvojna žarometa kot vodoravna os – v sečišču obeh osi pa ponosno kraljuje Oplov blisk.

GT X Experimental z električnim pogonom napaja akumulator z energijo 50 kilovatnih ur in z induktivnim polnjenjem zato ne potrebuje več klasične rešetke hladilnika za pretok zraka. Oplov vizir je popolnoma samostojen modul z vsemi najpomembnejšimi tehnološko naprednimi elementi, kot so kamere in senzorji asistenčnih sistemov in funkcij za avtonomno vožnjo, najsodobnejša različica LED matričnih žarometov, dnevne luči v obliki krila in Oplov blisk s svetili LED, ki z različnimi barvami pod temno zasenčenim pleksi steklom kaže stanje delovanja vozila. Novi značilni Oplov vizir bo eden ključnih oblikovnih elementov vseh Oplovih modelov v dvajsetih letih tega stoletja.