Opel je v okviru evropske turnije v Ljubljani pokazal  povsem novi Crossland X, ki bo slovenski javnosti predstavljen na Slovenskem avtomobilskem salonu v ponedeljek 27.marca. Na ta dan bo tudi stekla predprodaja za Oplovega novinca.

 

Opel Crossland X 03

 

Opel z novim modelom Crossland X vstopa v rastoči razred crossoverjev kot drugi član Oplove družine X v segmentu B, kjer se bo pridružil prodajni uspešnici Mokki XOplov razred X bo v drugi polovici leta dopolnil večji Grandland X segmenta C. Oba nova modela bosta del drzne Oplove strategije, v letošnjem letu npoveduje še pet novih modelov.

 

Opel Crossland X 05

 

Z dolžino 4,21 metra je novi Crossland X 16 centimetrov krajši od Astre, obenem pa je za 10 centimetrov višji. Potnikom je namenjen višji položaj sedežev z razgledom in občutkom prostornosti, za doplačilo je na voljo tudi steklena panoramska streha. Ne bodo manjkali prilagodljivi inovativni prednji žarometi s svetili LED za vse funkcije, projekcijski zaslon in vzvratna kamera s panoramskim (180-stopinjskim) zajemom ter napredni parkirni pomočnik, opozarjanje na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili , opozarjanje voznika v primeru zaznane utrujenosti, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov in nadzor mrtvih kotov.

 

Opel Crossland X 02

 

Opel OnStar in tehnologija za informacije in razvedrilo IntelliLink, združljiva s programoma Apple CarPlay in Android Auto  za projekcijo aplikacij in funkcij pametnih telefonov na do osem palcev velikih barvnih zaslonih na dotik. Voznik in sovoznik bosta sedela na nagrajenih ergonomskih sedežev s certifikatom AGR (kampanja za zdrav hrbet), ki so v tem segmentu na voljo samo pri Oplu (v obeh modelih – Crossland X in Mokka X). Crossland X obljublja največji prtljažnik v razredu, z osnovno prostornino 520 litrov. Potniki v zadnjem delu vozila lahko vzdolžni položaj sedežev spremenijo v razponu do 150 milimetrov in si tako zagotovijo več prostora za kolena ali pa povečajo prtljažnik.

 

Opel Crossland X 06

 

Novi Crossland X vstnopa a rastoč trg subkompaktnih SUV-jev vstopa s privlačno ceno, ki se začne pri 14.490 evrih (priporočena maloprodajna cena v Sloveniji za Crossland X Selection 1.2. 60kW/81KM), prvi kupci pa bodo lahko avtomobile prevzeli še pred začetkom poletja.