Porsche širi hibridno tehnologijo plug-in tudi na modelsko linijo Panamera Sport Turismo. Nova Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, kot vrh ponudbe, s 4,0-litrskim bencinskim agregatom V8 in električnim motorjem razvije sistemsko moč 500 kW/680 KM in najvišjo vrednost navora 850 Nm. Od 0 do 100 km/h pospeši v 3,4 s in doseže najvišjo hitrost 310 km/h. Povprečje porabe po standardu NEDC je 3,0 l/100 km.

 

 

Najzmogljivejši Sport Turismo ima doseg 49 kilometrov samo na električni pogon in brez emisij. Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo se ponaša z edinstvenim razmerjem med zmogljivostmi in učinkovitostjo, prostornim konceptom, širokimi prtljažnimi vrati, nizkim nakladalnim spodnjim robom, prostornim prtljažnikom in konfiguracijo sedežev 4+1.

 

 

Merjeno do zgornjega roba zadnjih sedežev znaša prostornina prtljažnika 425 litrov. S podiranjem naslona zadnjih sedežev, skupno ali posamezno v razmerju 40:20:40 – sprosti se jih tudi električno iz prtljažnika – se prtljažni prostor poveča do 1295 litrov. Porsche tako z edinstvenim dizajnom združuje izjemno vsakdanjo uporabo z vrhunskimi zmogljivostmi in maksimalno učinkovitostjo. Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo je na domačem, nemškem trgu že naprodaj. Maloprodajna cena za nemške kupce je 188.592 evrov.