Peugeot novemu 308 med visokotehnološko opremo poleg sistemov za pomoč pri vožnji in novega voznikovega mesta i-Cockpit, namenja tudi osem tehnoloških draguljev, kot jih imenuje, ki v ekskluzivno v ponudbo prihajajo iz modelov visokega razreda, za enostavnejši vsakdan uporabnikov. Zajemajo tako priključne hibridne, bencinske in dizelske motorje kot tudi za sisteme za pomoč pri vožnji zadnje generacije, novo voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit ali novi informacijsko-razvedrilni sistem i-Connect Advanced.

Gre predvsem za kamero za pomoč pri vzvratni vožnji HD s šobo za čiščenje, ki omogoča brezhibno vidljivost tudi s sliko visoke ločljivosti in šobo za čiščenje leče. Peugeot je na zadnji odbijač novega vozila 308 namestil šobo, do katere se dovaja tekočina za pranje stekel, ki z vzvratne kamere odstrani umazanijo. Med pranjem zadnjega stekla se samodejno očisti tudi leča kamere za vzvratno vožnjo.

Nadzor mrtvih kotov z dolgim dosegom: varneje na večji razdalji zazna približujoče vozilo s pomočjo ultrazvočnih radarskih merilnikov z dolgim dosegom na razdalji do 75 metrov. Sistem zagotavlja nadzor zahvaljujoč razširjenemu dosegu, ki po potrebi pokriva oba vozna pasova, na desni in levi strani novega PEUGEOTA 308.

Opozorilnik na promet od zadaj, ko voznik na primer zapelje vzvratno iz parkirnega mesta. Sistem s pomočjo radarskih merilnikov, ki so nameščeni v odbijaču, ga opozori na druga vozila, kolesa ali pešce, ki se približujejo od zadaj. Sistem zazna vsako premikajočo se oviro na razdalji do 40 metrov, ki se približuje s hitrostjo do 10 km/h. Na zaslonu na dotik se prikaže opozorilo in sproži se zvočni signal. Žarometi PEUGEOT Matrix LED omogoča stalno vožnjo prižganimi «dolgimi lučmi». Odslej to omogoča tehnologija PEUGEOT Matrix LED, s katero so serijsko opremljeni PEUGEOTI 308 GT/GT Pack. Tovrstne dolge luči zajemajo 20 LED diod, katerih osvetlitev in moč se stalno prilagajata glede na zunanje razmere, ki jih zazna kamera na vrhu vetrobranskega stekla.

Nastavljiva stikala i-Toogles. Od nivoja opreme Allure dalje ima vozilo pod sredinskim zaslonom nameščenih pet stikal «i-Toogles», ki jih lahko po želji nastavi za upravljanje najbolj pogostih funkcij, ki jih uporabljata voznik ali sovoznik, kot so na primer bližnjice do posebnih nastavitev klimatske naprave, radijska postaja, priljubljeni telefonski stiki, navigacija do doma itd. Novi PEUGEOT 308 je opremljen s sistemom za kakovost zraka (AQS – Air Quality System), ki nenehno nadzoruje kakovost zraka, ki vstopa v potniški prostor, in samodejno vklopi funkcijo recikliranja, kadar zazna onesnaženje..

Najlažji način za aktiviranje nekaterih funkcij vašega vozila so, glasovni ukazi preko serijskega glasovnega pomočnika, z dostopom  do vseh funkcij za informacije in razvedrilo (telefonski klici, radio, glasba, navigacija itd.) in do klimatske naprave (nastavitev temperature itd.).

Aplikacija My Peugeot je odslej na voljo tudi uporabnikom novega PEUGEOTA 308, ki uporabljajo aplikacijo za pametne telefone MyPeugeot®. Ta aplikacija omogoča uporabnikom daljinsko sprožiti ali sprogramirati gretje ali klimatiziranje, tako da lahko ob odhodu uživajo v idealni temperaturi v potniškem prostoru. Pri priključnih hibridnih izvedenkah aplikacija MyPeugeot® omogoča uporabniku, da preveri, zažene in načrtuje polnjenje baterije na daljavo.