PEUGEOT in TOTAL  že četrt stoletja gojita partnersko sodelovanje. Tokrat nam razkrivata tehnične karakteristike pogonskega sklopa dirkalnika Le Mans Hypercar (LMH) za svetovno vzdržljivostno prvenstvo FIA WEC.

Na osnovi strokovnega znanja s področja hibridne tehnologije in avtomobilskega športa na najvišji ravni ter razvili hibridni pogonski sklop PEUGEOT HYBRID4 500KW, ki ustreza najnovejšim predpisom organizacije FIA za svetovno vzdržljivostno prvenstvo WEC (World Endurance Championship).

 

Pogonski sklop PEUGEOT HYBRID4 500KW ustreza najnovejšim predpisom FIA-WEC. Hibridna tehnologija združuje motor V6 2.6L bi-turbo z močjo 500 kW (680 KM) v zadnjem delu in električni motor/generator z močjo 200 kW v prednjem delu.

Napaja ga baterija z visoko energijsko gostoto. Razvila sta jo PEUGEOT Sport in Total. Moč se prenaša preko štirikolesnega pogona in 7-stopenjskega sekvenčnega menjalnika. Inteligentni sistem za upravljanje pogonskega sklopa in pretokov energije je ključnega pomena za visoke zmogljivosti in ki je bil razvit pod vodstvom Françoisa Coudraina, direktorja pogonskih sklopov programa WEC pri oddelku PEUGEOT Sport.