Polestar je švedska avtomobilska znamka, ki jo je leta 1996 ustanovil partner Volvo Cars Flash/Polestar Racing, leta 2015 jo je kupil Volvo, ki ga je leta 2010 prevzel kitajski Geely. Sedež ima v Torslandi zunaj Göteborga na Švedskem, proizvodnja vozil poteka na Kitajskem. Polestar, proizvajalec, ki ga nadzoruje Volvo, izkorišča V Goodwood, na Festival hitrosti 2022, javnosti prvič, čeprav še vedno v prikriti obliki, predstavlj novi Polestar 5, visoko zmogljivo električno limuzino z nizko a elegantno zunanjo zasnovo.

Oblikovalce je navdihnil koncept Precept, ki je bil prvič prikazan leta 2020. Na trgu je napovedan leta 2024. Gre za prvi od treh novih električnih modelov, ki naj bi jih Polestar poslal na trg v naslednjih treh letih, po baterijskem SUV-ju Polestar 3 predvidoma oktobra 2022 lahko pričakujemo še Polestar 4 in leta 2024 Polestar 5.Polestar 5 bo zasnovan skoraj v celoti iz aluminija, s popolnma novim okvirjem, ki naj bi po mnenju družbe, zagotavljal visoke zmogljivosti, ne da bi zanemarili dinamične lastnosti in varnost.

Poganjal ga bo nov električni pogonski sklop, ki se trenutno razvija na Švedskem, z arhitekturo 800 V. Sestavljen bo iz dveh elektromotorjev (enega spredaj in enega zadaj), ki lahko zagotovita skupno moč 884 KM in največji navor 900 Nm. Polestar 5 bo med dogodkom v skupini “First Glance” na Festivalu hitrosti dvakrat na dan prevozil ikonični Goodwood Hill.