Novi Ford Ranger Raptor, ki prihaja na evropski trg, je najzmogljivejša pustolovska različica Fordovega pick-upa. Ford ga temu primerno predstavlja s posebnim akcijskim videoposnetkom.

Dominanten videz in cestno-terenske zmogljivosti, podpira edinstveno podvozje Ford Performance, ki je optimizirano za hitrostno vožnjo po terenu ali za vožnjo kjerkoli.

Vzmetenje Raptorja je bilo posebej zasnovano in prilagojeno, visokim hitrostim in kljubovanju zahtevnim terenom, hkrati pa ohranja popoln nadzor in udobje. Blažilniki Fox Racing Shox z občutljivim dušenjem zagotavljajo učinkovitost tudi v ekstremnih voznih razmerah.

Agresivna zasnova novega Ranger Raptorja temelji na učinkovitosti in funkcionalnosti. Fordovi inženirji so temeljito preizkusili novi, zmogljivi 2,0-litrski bi-turbo EcoBlue in 10-stopenjsko samodejni menjalnik, da bi dokazali zanesljivost v najzahtevnejših pogojih. Fordov 10-stopenjski avtomatski menjalnik, ki ga uporablja tudi ameriški F-150 Raptor, je bil narejen z uporabo jekla visoke trdnosti, aluminijevih zlitin in kompozitov za optimizacijo vzdržljivosti in mase vozila. Voznikom so na voljo pomožni sistemi in varnostne tehnologije, ki vlivajo zaupanje pri soočanju z neznanimi terenskimi izzivi ali težkimi delovnimi okolji. Evropskim kupcem bo na voljo v polovici leta 2019.

Serija naprednih tehnologij je zasnovana za čim večje udobje na cesti ali izven njega. Omeniti velja predvsem Fordov komunikacijski in zabavni sistem SYNC 3, združljiv z napravami Apple CarPlay in Android Auto ™. Vključuje tudi SYNC AppLink za glasovno aktiviranje številnih aplikacij za pametne telefone. Osrednji 8-palčni barvni zaslon na dotik je mogoče upravljati z gibi rok, ima tehnologijo za satelitsko navigacijo na voljo v terenskih vožnjah na oddaljenih lokacijah. V tem primeru ponuja tudi funkcijo „breadcrumb“, ki pušča sled, ko raziskovanje na določenih območjih ni več mogoče.