Ford Motor Company je prejel prva dva izdelana robota kot posebno priznanje obstoječega partnerstva z Agility Robotics. Skupno raziskujeta možnosti širše in predvsem hitrejše možnosti dostave uporabnikom gospodarskih vozil in gospodarskih avtonomnih vozil, vključno z učinkovitejšim in dostopnejšim skladiščenjem.

Dotatno sta v ospredju raziskave primera logistike v zaprtih prostorih (imenovana tudi logistika prvega kilometra) in dostava na zadnjih 15 metrih. Raziskave bodo osredotočene tudi na ‘pogovor’ med Fordovimi gospodarskimi vozili in Digitom ter okolico prek naprednih tehnologij za povezave. Tako lahko na primer Fordova povezana vozila stalno posodabljajo zemljevide, ki temeljijo na ‘oblaku’, in jih posredujejo Digitu, da mu ni treba poustvarjati informacij iste vrste.

Od predstavitve prvega prototipa Digita lani maja so robote v podjetju Agility Robotics pred proizvodnjo in prodajo strankam temeljito preizkusili, do potankosti izpopolnili zasnovo in poskrbeli še za dodatne funkcije. Med nadgradnjami in izboljšavami so tudi napredna stopala, ki Digitu omogočajo ohranjanje ravnotežja na eni nogi in previdno izogibanje oviram, nova tipala zaznavajo in kartirajo okolico za navigiranje robota, vgrajena pa je tudi za uporabo pripravljena zmogljiva računalniška strojna oprema.

Na salonu CES 2020 v Las Vegasu, od 7. do 10. januarja, sta na Fordovem razstavnem prostoru (#5002) na ogled dva predproizvodna prototipa robotov Digit.