Novi Austral, ki vstopa na slovenski trg je trenutno eden najpomembnejših in najbolj ambicioznih modelov znamke Renault, ki želi ponovno osvojiti pomemben delež segmenta C. Z odločno modernim pristopom nadaljuje ofenzivo, ki sta jo v tem segmentu začela modela Mégane Conquest (Arkana) in Novi Mégane E-TECH Electric. V duhu hišnega novega vala – »Nouvelle Vague«, namerava uveljaviti znamko Renault kot referenčno na področju tehnologije, čiste energije in storitev.

V tem duhu tehnološko oblikovana zunanjost sledi vsem značilnostim sodobnih športnih terencev. Ponudba različic temelji na treh paketih opreme: equilibre, techno in esprit Alpine. Esprit Alpine je nova ekskluzivna različica, ki z Australom prihaja prvič v ponudbo avtomobilov znamke Renault. Ponaša se z bolj športnim videzom in dvema prestižnima paketoma opreme.

Novi Austral se predstavlja s svetlobnim pečatom z izključno svetilnimi diodami. Luči spredaj (razvila jih je družba Hella Saturnus Slovenija iz Ljubljane) imajo Renaultov značilen svetlobni pečat v obliki nasproti obrnjenih črk C. Na voljo so tri različice teh več funkcijskih žarometov: LED Pure Vision, LED Adaptive Vision in LED Matrix Vision z dinamičnimi smerniki. Tudi luči zadaj imata svetlobni pečat v obliki črk C s tehnologijo mikro optike, ki je bila prvikrat uvedena z modelom novi Mégane E-TECH Electric. Bolje opremljene različice imajo zadnji luči z lasersko vgravirano množico svetilnih niti.

Gostoljuben in sodobno zasnovan potniški prostor odkriva visoko-tehnološki kokpit, izbrane materiale in skrbno obdelavo ter velikodušno prostornost družinskega avtomobila. Osrednje mesto imata integriran kompakten volan rahlo četverokotne oblike, estetsko skladen z zaslonom OpenR za instrumentno ploščo ter za prikaz navigacije in multimedijske naprave. Ponuditi želi najboljše storitve in aplikacije Google. Z dvema velikima zaslonoma z diagonalo 30,48 centimetrov (12 palcev) in še z 23,62-centimetrskim (9,3-palčnim) zaslonom v višini oči je na voljo skoraj 1.000 cm2 skupne površine za prikaze.

Potnikom je namenjena prostornina prtljažnika s pogonskim sklopom blagega hibrida s fiksno zadnjo klopjo 500 dm 3 (po VDA), v različicah E-TECH full hybrid 430 dm 3, s pomično zadnjo do 575 dm 3 (po VDA) oziroma do 555 dm 3 (po VDA) v različicah E-TECH full hybrid ali s podrto zadnjo klopjo največ 1.455 dm3 oziroma1.525 dm 3 vse po (po VDA)

S 27-timi naprednimi, pomožnimi sistemi za vožnjo (ADAS), nastavitvami MULTI-SENSE in s tretjo generacijo Renaultovega sistem krmiljenja vseh štirih koles 4CONTROL Advanced je novi Austral v vrhu segmenta C. Vse uporabne tehnologije, pametne in proaktivne so namenjene udobju, zadovoljstvu in varnosti vseh potnikov.

Novi Austral je prvi Renaultov avtomobil zasnovan na konstrukcijski osnovi CMF-CD tretje generacije, ki je bila razvita v okviru in za potrebe Zveze. Velika kolesa na 20-palčnih platiščih, večina je brušenih. Vsa imajo na sredini nameščen novi Renaultov zaščitni znak iz brušenega aluminija. Austral ima vse tradicionalne elemente športnega terenca: zaščitni oblogi pod odbijačem spredaj in zadaj, kontrastne zaščitne letve na boku in spodnjem robu karoserije, opazno oddaljenost od tal (180 mm) in visoko bočno linijo, ki zagotavlja zaščito potnikov, prispevajo močan značajski videz. Previsa spredaj (925 mm) in zadaj (917 mm),  višina 1,62 metra, širina 1,83 metra in dolžina 4,51 metra ter 2,67 metra dolga medosna razdalja ustvarjajo optimalna merska razmerja, ki se poznajo v prostornejši notranjosti notranjosti, kjer je zlasti zadaj več prostora kot v Kadjarju.

Potnikom je namenjena prostornina prtljažnika v različici s pogonskim sklopom blagega hibrida s fiksno zadnjo klopjo 500 dm 3 (po VDA), v različicah E-TECH full hybrid 430 dm 3, s pomično zadnjo do 575 dm 3 (po VDA) oziroma do 555 dm 3 (po VDA) v različicah E-TECH full hybrid ali s podrto zadnjo klopjo največ 1.455 dm3 oziroma1.525 dm 3 vse po (po VDA)

Novi Austral ponuja novo, močnejšo in učinkovitejšo izvedenko pogonskega sklopa ETECH full hybrid, poleg nje pa še dve izvedenki blagega hibrida z bencinskim motorjem. Torej različne tehnologije elektrifikacije za ponudbo, ki pokriva vse potrebe posameznih kupcev in velikih voznih parkov. Kot prvi avtomobil znamke Renault doslej je na voljo tudi v posebni ekskluzivni različici Esprit Alpine športnega videza z dinamičnimi in privlačnimi oblikovnimi elementi.

Cene novega Australa so naslednje: equilibre mild hybrid 140 27.900 €, techno mild hybrid 140 30.200 €, techno mild hybrid 160 auto 32.900 €, techno esprit Alpine mild hybrid 160 auto 34.400 €, techno esprit Alpine E-Tech full hybrid 200 38.400 €, iconic esprit Alpine E-Tech full hybrid 200 41.400 €. V Sloveniji naj bi Renault letos prodal do 1000 Australov.