»Renault eWays« je kot edinstvena prireditev, posvečena električni mobilnosti danes in jutri. S tem se Skupina Renault zavezuje k ogljični nevtralnosti v Evropi do leta 2050 in hkrati razkriva dve vozili: Renault Megane eVision in dinamično kompaktno kombilimuzino za novo generacijo električnih vozil in Dacio Spring Electric, najbolj dostopnim električnim avtomobilom v Evropi.

Pred desetimi leti je iz Renaulta na ceste zapeljal prvi ZOE. Danes se po svetu vozi že 350.000 električnih vozil znamke Renault! Poleg tega ponuja Renault tudi hibride in priključne hibride. S hibridno tehnologijo E-TECH so lahko opremljeni Clio, Captur, Megane, pa tudi prihajajoči

Renault v prvi vrsti odkriva razstavni prototip Megane eVision, kompaktno kombilimuzino s kombinacijo vizualnih elementov  kupeja in “crossoverja”. 100% električen, ta razstavni prototip z inovativnim dizajnom izkorišča vse prednosti nove Renaultove platforme CMF-EV, razvite posebej za električna vozila. S tem se lahko odmika od tradicionalnih mer in oblikovnih pravil segmenta ter predstavlja nove linije in proporce. Rezultat je kombilimuzina z omejenimi zunanjimi merami in rekordno notranjo uporabnostjo.

Dacia začenja novo obdobje v svoji zgodovini z razkritjem svojega prvega, povsem električnega prototipa gnanega modela. Imenuje se Dacia Spring Electric, na trgu napovedana marca 2020. Spring Electric se danes predstavlja v serijski izvedbi. Spremljata pa jo še dve novi različici, namenjeni novim oblikam mobilnosti: prva je prilagojena souporabi v sistemu električne mobilnosti, druga pa je dostavnik Cargo za dostavo do vrat brez izpustov.

Električna mobilnost postopoma postaja sestavni del našega vsakdanjika. Skupina Renault in Zveza sta pionirja električne mobilnosti, zato sta v minulih desetih letih po svetu nabrala edinstvene izkušnje. V Evropi je vsako peto električno vozilo zasnovala Skupina Renault. Več kot 30.000 zaposlenih je izšolanih o posebnostih električne mobilnosti. Spring Electric je majhen a prostoren in robusten električen avtomobil, ki je na voljo za neprekosljivo ceno.

Naročila za novo Dacio Spring Electric odprejo spomladi 2021, nabor različic in prodajna ponudba pa bosta enostavni: akumulator bo vključen v ceno avtomobila in na voljo bosta dva paketa opreme.