Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'mytheme_wp_head' not found or invalid function name in /home/automo20/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Iz matične tovarne v Mladi Boleslav je s tekočega traku zapeljal prvi Škoda Kamiq, kompaktni urbani SUV s katerim Škoda zaokrožuje svojo modelsko paleto v segmentu športnih terencev. Kamiqove prednosti so večji odmik od tal ali višji sedežni položaj, združen z agilnostjo kompaktnega vozila. V Mladi Boleslav nastajajo tudi modelske serije Octavia, Fabia, Scala in Karoq.

Novemu modelu Kamiq z dolžino 4,241 m, ki jamči veliko notranjega prostora za potnike, so prilagodili prečno modularno platformo MQB27, izdelali pa so tudi nova orodja za stiskanje. V lakirnici ter karosernici in montaži so poleg temeljnih sprememb poskrbeli tudi za spremembe detajlov: med drugim so omogočili montažo novih žarometov z LED-tehnologijo, ki so razdeljeni v dva elementa. Tovarno v Mladi Boleslav dnevno zapusti 400 novih Kamiqov. S sodobnimi asistenčnimi sistemi, učinkovitimi, varčnimi motorji in najsodobnejšimi povezljivostnimi rešitvami Kamiq idealno ustreza zahtevam mlajše, urbane ciljne skupine, izključno s pogonom spredaj.