Fordovo vetrobransko steklo z vremensko postajo prepreči ta neprijetni zaplet. Zaznava vlago v zraku in spremembe temperature stekla ter lahko samodejno vklopi klimatsko napravo in izbere ustrezno nastavitev zračnega toka, da se vetrobransko steklo ne zarosi.

Ta pojav je kar pogost. Na spletni strani revije Runner’s World objavljena anketa Sport England kaže, da se je lani od marca do junija, zaradi s pandemijo covida-19 povezanih omejitev obiska dvoran za fitnes se uporabniki po vadbi pogosto ne morejo oprhati, a število tekačev v Veliki Britaniji povečalo za 731.000, število kolesarjev pa za kar 1,2 milijona, prav tako se je število tekačev v Nemčiji povečalo za 42 odstotkov, ker so ljudje skušali ostati aktivni tudi med karanteno.

Vremenska postaja je nameščena na vetrobranskem steklu blizu vzvratnega ogledala. Sistem s površino 5 x 3 cm vključuje več senzorjev. Najnovejša različica, ki je že na voljo z modeloma športnih terencev Ford Kuga in Explorer, z redkejšim vklapljanjem kompresorja klimatske naprave celo pomaga zmanjšati porabo goriva in izpuste CO2.

Vozniki izbranih elektrificiranih Fordov lahko za odmrzovanje vetrobranskega stekla in nastavljanje temperature v kabini že pred začetkom poti uporabijo aplikacijo FordPass.** Led z zunanje strani vetrobranskega stekla ob pritisku na tipko v nekaj sekundah odstrani Fordova patentirana tehnologija QuickClear.(vir Ford)