Prihodnost družbe Volvo Cars je električna, skladno z zavezo prihodnosti brez emisij. C40 Recharge ima vse prednosti vozila SUV, zasnovan na platformi CMA. Gre za doslej prvo vozilo znamke Volvo v povsem električni izvedbi. Družba Volvo Cars obljublja v naslednjih letih nove modele električnih vozil.

Do leta 2025 želi, da bodo 50 odstotkov globalne prodaje predstavljali povsem električni avtomobili, druga polovica pa bo hibridna. Leta 2030 naj bi bil vsak prodani avtomobil Volvo povsem električen.

Pogonski sklop sestavlja par elektromotorjev, eden na sprednji in eden na zadnji osi, ki ju poganja 78 kWh baterija s funkcijo hitrega napolnjena (80 odstotkov v približno 40 minutah*). C40 Recharge ponuja pričakovan doseg okoli 420 km*, ki pa se bo predvidoma s časom še povečal z novimi posodobitvami programske opreme.

Volvo Cars je danes objavil, da bo povsem električen C40 Recharge mogoče kupiti samo prek spleta. V skladu s svojimi prizadevanji za zmanjšanje kompleksnosti ponudbe modelov in s ciljem usmeriti se na privlačne predhodno izbrane različice, zato so bistveno poenostavili svojo ponudbo vozil C40 Recharge.

Ob nakupu novega C40 Recharge bodo stranke prejele umerjen paket storitev, ki med drugim vključuje servis, jamstvo, avtomobilsko asistenco, zavarovanje, kjer je to na voljo, in možnosti za polnjenje vozila doma. Proizvodnja vozil C40 Recharge se bo začela letošnjo jesen in sicer v proizvodnem obratu družbe Volvo Cars v belgijskem Gentu skupaj z vozili XC40 Recharge.